Μια σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο Φυσιολατρικός Πεζοπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Ευριπίδης», το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. Συνόδεψε σε μια όμορφη εκδρομή στον Υμηττό τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο προάστιο.
«Με μεγάλη χαρά θέλαμε να τους γνωρίσουμε κάποιες από τις φυσικές ομορφιές της πόλης και παράλληλα να τα κάνουμε να αισθανθούν ευπρόσδεκτα, μετά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν για να φτάσουν στη χώρα μας», ανέφερε η δραστήρια ομάδα της περιοχής, προσθέτοντας: «Απλώνουμε το χέρι στα παιδιά αυτά που έχουν υποχρεωθεί να αφήσουν τους τόπους και τις οικογένειές τους, προκειμένου να αναζητήσουν ένα ασφαλέστερο και καλύτερο μέλλον». «Περπατήσαμε μαζί τους, τα ξεναγήσαμε σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής και της χώρας που με αγάπη τα έχει υποδεχθεί», πρόσθεσε ο σύλλογος.
Η πρωτοβουλία αυτή έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Μαθητών Χαλανδρίου και τη Δομή Φιλοξενίας. «Ελπίζουμε να έχουμε τη δυνατότητα να επαναλάβουμε τη δράση και στο μέλλον», κατέληξαν οι πεζοπόροι.
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr