Το δικό του «στίγμα» έδωσαν ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, παρατάξεις αλλά και φορείς του προαστίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου.
Αναλυτικά τα μηνύματα που κοινοποιήθηκαν στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ
Γιάννης Μυλωνάκης

«Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα με βαθύ συμβολισμό. Μια ημέρα μνήμης για τους αγώνες που δόθηκαν, αλλά και μια ημέρα ευθύνης για όσα ακόμη οφείλουμε να κατακτήσουμε. Τιμούμε τις γυναίκες που άνοιξαν δρόμους, που σπάνε στερεότυπα, που στηρίζουν οικογένειες, που δημιουργούν, που ηγούνται, που εμπνέουν. Τιμούμε τη γυναίκα της καθημερινότητας – τη μητέρα, την εργαζόμενη, την επιστήμονα, τη μαθήτρια, τη γιαγιά – κάθε γυναίκα που με τη διαδρομή και τη στάση ζωής της διαμορφώνει μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη.
Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής πιστεύουμε ότι η ισότητα δεν είναι σύνθημα. Είναι πράξη. Είναι πολιτικές, ευκαιρίες, στήριξη και σεβασμός χωρίς διακρίσεις. Είναι η διαρκής προσπάθεια να διασφαλίζουμε ότι καμία γυναίκα δεν μένει πίσω. Σήμερα γιορτάζουμε. Αλλά ταυτόχρονα δεσμευόμαστε: να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια πόλη όπου η ισότητα είναι αυτονόητη και ο σεβασμός αδιαπραγμάτευτος. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Σας ευχαριστούμε που κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο, κάθε μέρα».

Γιάννης Σταθόπουλος
Ο επικεφαλής της «Νίκης Πολιτών» σημείωσε: «Στις 8 Μαρτιου 1857 στη Νέα Υόρκη οι εργάτριες υφαντουργίας διεκδίκησαν μείωση των ωρών εργασίας στις 10 από 16,ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους.
Η 8η Μαρτίου αποτελεί πλέον ορόσημο στον αγώνα για την ισότητα ανδρών και γυναικών και το 1977 ορίστηκε,από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών-ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας.
Η σκέψη μας σήμερα είναι στις δολοφονημένες και τις κακοποιημένες γυναίκες,στα κορίτσια που χάθηκαν και στις μάνες τους. Σε όλες τις γυναίκες του κόσμου».
Γιώργος Οικονόμου

«Σήμερα τιμούμε τη Γυναίκα: τη μητέρα, τη σύντροφο, την εργαζόμενη, την αδερφή, τη νοικοκυρά, την κόρη, το ενεργό μέλος της κοινωνίας.
Το άλλοτε «ασθενές» φύλο, με αγώνες και προσπάθεια, κατάφερε να διεκδικήσει τη μόρφωση, την πολιτική συμμετοχή και την ισότιμη παρουσία στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή. Οι διεκδικήσεις της άλλαξαν τα παλιά στερεότυπα και επαναπροσδιόρισαν τον ρόλο της στον κόσμο.
Παρόλα αυτά, η ισότητα δεν έχει επιτευχθεί πλήρως. Οι διακρίσεις, η βία, οι γυναικοκτονίες και οι πολλές καταγγελίες για παρενόχληση, μας θυμίζουν ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.
Η σύγχρονη γιορτή της γυναίκας δεν είναι μόνο αφιέρωμα· είναι υπενθύμιση ότι χρειάζεται σεβασμός, αρμονική συμβίωση και παιδεία απαλλαγμένη από στερεότυπα.
Την ίδια στιγμή, σε πολλές περιοχές του κόσμου, αυταρχικά και θεοκρατικά καθεστώτα εξακολουθούν να στερούν από τις γυναίκες θεμελιώδη δικαιώματα: την εκπαίδευση, την ελευθερία επιλογής, την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και δημόσια ζωή. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας παραμένει παγκόσμιο ζητούμενο, για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και πιο δίκαιο.
Σήμερα, αποδίδουμε τιμή σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, στα πλάσματα που φέρουν ζωή και ελπίδα για την ανθρωπότητα. Χρειαζόμαστε την έμπνευση και τη δύναμή τους, που τόσο έχει υμνηθεί στην ποίηση και τη μουσική.
Δανείζομαι και αφιερώνω για την ημέρα, στίχους από δύο τραγούδια που έγραψε για την γυναίκα ο φίλος συμπολίτης μας, κορυφαίος στιχουργός της ελληνικής δισκογραφίας και ποιητής Πάνος Φαλάρας.
« Είσαι γυναίκα ουρανός: Μέσα στα μάτια σου οι θάλασσες του κόσμου… » και
» …Τραγουδώ τη γιορτή της καρδιάς, τραγουδώ,
στη ζωή σε κρατώ ακριβό φυλαχτό.
Αν σε χάσω ποτέ απ’ τη γη θα χαθώ
σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ και για σένα τραγουδώ »
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ»

«Φυσάει Κόντρα»
«H φετινή 8η Μάρτη έρχεται σε μια συγκυρία όπου οι αγώνες για χειραφέτηση και δικαιώματα των γυναικών και των θηλυκοτήτων συναντιούνται με το αντιπολεμικό κίνημα και το κίνημα ειρήνης.
Η πάλη ενάντια στην πατριαρχία, οι αγώνες για εργατικά δικαιώματα και εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια για όλες απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, η υπεράσπιση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας και του κράτους πρόνοιας, η πρόληψη και αντιμετώπιση των διαφορετικών μορφών έμφυλης βίας αποτελούν κρίσιμες όψεις των φεμινιστικών διεκδικήσεων σε διεθνή κλίμακα. Το Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»
Δημοκρατικός Γυναικείος Συλλογος
«Καλούμε όλες τις γυναίκες του μόχθου, τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολουμενες,τις αγρότισσες, τις φοιτήτριες, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες-πρόσφυγες να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την ανισοτιμια.
Οι μεγάλοι γυναικείοι εργατικοί αγώνες των προηγούμενων αιώνων φωτίζουν και σήμερα το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής δράσης για να διεκδικησουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη και μπορούν να εξασφαλίσουν την ισοτιμία και τη χειραφέτηση μας.
Η εργοδοτική βία στάζει αίμα. Κόστισε τη ζωή στις 5 εργάτριες μανάδες στη βιομηχανία «Βιολαντα «, στις χιλιάδες εργαζόμενες που φεύγουν σακατεμενες σωματικά και ψυχικά από τη δουλειά εξαιτίας της εντατικοποιησης, της δουλειάς μέχρι τα βαθιά γεράματα.
13ωρη δουλειά, ακανόνιστα ωράρια, βάρδιες μέχρι τελικής πτώσης. Χωρίς μέτρα προστασίας του γυναικειου οργανισμού και της μητρότητας, χωρίς μέτρα προστασίας υγειας και ασφάλειας, γιατί θεωρούνται κόστος για τους επιχειρηματικους ομίλους. Γιατί είναι ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.
Σηκώνουμε ανάστημα και υψωνουμε τείχος αντίστασης στις πολιτικές που:
-Τσακίζουν τις αυτοαπασχολουμενες και νέες επιστήμονες.
-Ξεκληριζουν τις αγροτισσες και τους αγρότες.
-Στερούν το δικαίωμα των μαθητριών, των σπουδαστριων και των φοιτητριών στην ολόπλευρη μόρφωση
-Θαλασσοπνιγουν χιλιάδες γυναίκες πρόσφυγες και μεταναστριες και τα παιδιά τους.
Αντιπαλευουμε την πολιτική ΕΕ και κυβερνησεων που θρέφει τα κέρδη των επιχειρηματικων ομίλων και πνίγει τις δικές μας ανάγκες.
Παλεύουμε αταλαντευτα ενάντια στον ιμπεριαλιστικο πόλεμο και τις αιτίες που τον γεννούν. Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να γίνουν κρέας στα κανόνια τους. Αρνούμαστε να μπούμε στο μάτι του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικων ανταγωνισμων και της πολεμικής προετοιμασίας. Βαδίζουμε στα χνάρια των μεγάλων γυναικείων εργατικών αγώνων.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΉ ΜΑΣ ΠΑΛΗ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΎΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΊΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ».




































































































