«Θα ήταν ενδιαφέρον να σχολίαζαν Γιάννης Σταθόπουλος και Γιώργος Οικονόμου την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών με ουσιαστικά απόλυτη καταδίκη των ενεργειών του τέως δημάρχου για την -ας πούμε – μελέτη ανάπλασης στην πλατεία Άη Γιάννη», τονίζει η παράταξη της δημοτικής Αρχής του Βασίλη Ζορμπά «Αγία Παρασκευή η πόλη μας».
Σύμφωνα με τον συνδυασμό, «αμφότεροι (μέχρι τώρα ΄΄σφυρίζουν αδιάφορα΄΄) αποτελούν ενιαίο και αδιάσπαστο και αλληλοσυμπληρούμενο πολιτικό δίδυμο, αν και ετερόκλητο, κατηγορούσαν τη Δημοτική μας Αρχή για την ακύρωση της περιβόητης διαδικασίας δημοπρασίας του κ. Σταθόπουλου, λέγοντας ότι οι ενέργειές μας είναι «παράνομες» (τι πρωτότυπο), ότι ο Δήμος θα καταδικαστεί να πληρώσει πολλά χρήματα σε πρόστιμα (αυτό είναι βέβαιο ότι το εύχονταν κιόλας) και μια σειρά ακόμη ευφάνταστων τιμωρητικών σεναρίων και όπως αποδείχτηκε -ήταν βέβαιο αυτό- είχαν πάλι άδικο.
Η δημοτική κίνηση υπενθύμισε με λίγα λόγια την ιστορία: «Μια μέρα πριν παραδώσει ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος την διοίκηση του Δήμου, δημοπράτησε την ανάπλαση της πλατείας , με μια μελέτη που δεν είχε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, μια πανάκριβη ανάπλαση, με πάρα πολλές ελλείψεις (όπως αποδείχτηκε) και με κόστος που θα πλήρωναν οι δημότες στο μεγαλύτερο ποσοστό του».
«Μετά από ενέργειές μας, ακυρώσαμε την διάτρητη αυτή διαδικασία. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε επίσης την εξολοκλήρου χρηματοδότηση της ανάπλασης από την Περιφέρεια με 1.000.000 περίπου ευρώ, κάτι που δεν είχε καν σκεφτεί να κάνει ο κ. Σταθόπουλος και προχωρούμε σταθερά για να γίνει η ανάπλαση γρήγορα, με σωστή μελέτη και με διαφάνεια», τόνισε η πλευρά του νυν δημάρχου, προσθέτοντας: «Ο κ. Σταθόπουλος μαζί με τον πολιτικά συνέταιρό του κ. Οικονόμου, οφείλουν μια (ακόμη) συγγνώμη κυρίως προς τους πολίτες καθώς και την παράταξή μας. Θα τη ζητήσουν ή αναζητούν το επόμενο σενάριο συνομωσίας; Είμαστε πάντως διατεθειμένοι να την αποδεχτούμε».
Δείτε επίσης: Β. Ζορμπάς: «Άγνοια και παραπληροφόρηση από τον Γ. Οικονόμου»