Η δημοτική περίοδος 2019 – 2023 στην Αγία Παρασκευή ήταν και είναι «πλούσια» από πολιτικά & κοινωνικά γεγονότα. Η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ έρχεται να συμπυκνώσει τους κυριότερους «σταθμούς» αυτής της τετραετίας, (δεύτερης, στον αριθμό, στο αξίωμα), με… στάσεις στα έργα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη. Μάλιστα, οι απαντήσεις του ίδιου στις ερωτήσεις, μεταξύ άλλων, «βγάζουν» αρκετές ειδήσεις για ζητήματα που θα απασχολήσουν άμεσα και στην πορεία την τοπική κοινωνία & το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Καζαντζίδη
-Ας αρχίσουμε από τα μελλοντικά σας σχέδια. Θα είστε υποψήφιος δήμαρχος τον Οκτώβριο του 2023;
Εννοείται ότι θα είμαι και μάλιστα, αν παραμένω καλά στην υγεία μου, μπορεί να είμαι και το 2028. Σημειώνω το ενδεχόμενο οι δημοτικές εκλογές να πάρουν παράταση για τον Μάιο του ’24. Το σωστό, άλλωστε, θα ήταν να γίνονταν μαζί με τις ευρωεκλογές. Το τι θα αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση θα το δούμε στην πορεία.
-Ερχόμαστε στο σήμερα. Λόγω απλής αναλογικής, παρά τη νίκη σας στις εκλογές του 2019, στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχατε πλειοψηφία. Από την άλλη, δεν επιδιώξατε κάποια πρωτοβουλία συναίνεσης, κεντρικά, με τις υπόλοιπες παρατάξεις για να διοικήσετε απρόσκοπτα.
Όλοι οι δήμαρχοι που δεν είχαμε πλειοψηφία απευθυνθήκαμε στην αντιπολίτευση. Εμείς εκλέξαμε εννιά δημοτικούς συμβούλους και αμέσως γίναμε 11. Δεν συνάντησα ιδιαίτερα κωλύματα στη διοίκηση του Δήμου. Κάποια προβλήματα και ορισμένες αντιπαραθέσεις υπήρχαν με τους αντιπολιτευόμενους. Οι παρατάξεις των κυρίων Σταθόπουλου, Μυλωνάκη και Μουστόγιαννη ψηφίζανε «παρών», πάρα πολλές φορές, για να προχωρήσουν έργα της πόλης. Πρέπει να το ομολογήσω αυτό. Εκείνος που δημιουργούσε πολλά προβλήματα, εμποδίζοντας πράγματα, ήταν ο κ. Οικονόμου και δεν ξέρω για ποιο λόγο.
-Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ξέφυγε, ιδίως στις δια ζώσης συνεδριάσεις, από τους υψηλούς τόνους και τις εντάσεις…
Πάντα υπάρχουν κάποιες αντιπαραθέσεις και ορισμένες φορές μπορεί να ξεφύγουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγώ όπως και όλοι -εκτιμώ- δεν διακατεχόμαστε από σεβασμό για τους δημοτικούς συμβούλους και με τους περισσότερους έχουμε μια φιλική σχέση. Εγώ, ακόμη και από αυτούς που προκαλούσαν επίτηδες, δεν κρατάω καμία κακία.
-Πάμε στο κομμάτι των έργων. Ποια έχουν ολοκληρωθεί, τι είναι σε εξέλιξη και ποιες παρεμβάσεις δρομολογούνται;
Τρία έργα παραλάβαμε δημοπρατημένα από τη διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου, την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, τα έργα στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης» και την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας. Ολοκληρώθηκαν επί θητείας μας με προβλήματα, ξοδέψαμε περισσότερα χρήματα από τις διακηρύξεις. Το μεγάλο κομμάτι έργων είναι σε εξέλιξη. Έχουμε τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, ενός νέου στα Πευκάκια αλλά και στο κληροδότημα Μαραμαθά-Στάικου στο Κοντόπευκο, όπου θα φτιάξουμε δύο βρεφικές αίθουσες. Θα είναι όλα έτοιμα πριν από τον Σεπτέμβριο. Πιστεύουμε ότι για πρώτη φορά δεν θα μείνει στην Αγία Παρασκευή κανένα βρέφος εκτός σταθμών. Γι’ αυτό δεν κρατήσαμε τη δομή της οδού Τρωάδος. Δεν μας χρειαζόταν, ήταν νηπιακός, την ώρα που έχουμε 40 κενές θέσεις νηπίων. Γιατί να πληρώνουμε ενοίκιο; Επίσης, το έργο του κτήματος Ιόλα έχει δημοπρατηθεί, βγήκε ανάδοχος και έχει αρχίσει να μεταφέρει σκαλωσιές. Είναι θέμα ημερών να υπογράψω τη σύμβαση, ύψους 5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και το αργότερο τις αρχές Μαΐου θα μπει εργολάβος. Προχωράμε και την ανάπλαση της οδού Ειρήνης και των πεζοδρομίων της, σε έναν πολύ κεντρικό δρόμο της πόλης, 1,5 χιλιομέτρου.
Ένα από τα πιο μεγάλα έργα μας είναι το κολυμβητήριο στη Νέα Ζωή. Δημοπρατήθηκε με ιδίους πόρους, προς το παρόν. Αλλά, πιστεύω ότι θα εξασφαλίσω χρηματοδότηση, ήδη έχω βρει 2 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια για το 2024 και τα υπόλοιπα περίπου 3 εκατ. είναι από κονδύλια του Δήμου. Έχουν δοθεί οι προσφορές, με μία έκπτωση 25%, που θεωρείται καλή από τους τεχνικούς, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο χωρίς προβλήματα. Υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις, όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου, αλλά θα αρχίσουν μετά το Πάσχα διότι πρέπει να είναι στεγνοί οι δρόμοι. Ταυτόχρονα, προχωράμε πρόγραμμα «smart city» ύψους 1,6 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση της πόλης σε ψηφιακές και ηλεκτρονικές εφαρμογές. Επίσης, εγκρίθηκε από την κυβέρνηση πρότασή μας για χρηματοδότηση ύψους 2,24 εκατ. € ώστε να δρομολογήσουμε 300 σύγχρονες διαβάσεις πεζών γύρω από σχολεία και σε άλλους δρόμους όλης της πόλης.
-Είχατε πει το 2019, πριν αναλάβετε ξανά τη διοίκηση, ότι «αν δεν φέρω έργα 30 εκατ. ευρώ στην Αγία Παρασκευή, θα έχω αποτύχει». Το καταφέρατε;
Τώρα είμαστε στα 50 εκατ. ευρώ, μαζί με τα έργα ομβρίων υδάτων. Έχουμε καταθέσει στην Περιφέρεια δύο μελέτες, που περιμένουμε να δημοπρατηθούν, στην «πάνω περιοχή» και σε Κοντόπευκο, Παράδεισο, Πευκάκια. Επιπλέον, δεν ανέφερα την ενεργειακή αναβάθμιση τεσσάρων σχολείων (3ο-4ο-5ο&11ο Δημοτικά), που είναι τα παλαιότερα της πόλης. Τα δημοπράτησαν οι Κτηριακές Υποδομές (ΚτΥπ) και περιμένουμε να αρχίσουν τα έργα. Επίσης, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Β’ ΚΑΠΗ, των Παιδικών Σταθμών στις οδούς Λάδωνος & Βορρά και του Ηλιακοπούλειου Νηπιαγωγείου. Δεν παινεύομαι, αλλά αυτό που έχει γίνει αυτή την τετραετία στην πόλη από πλευράς έργων, δεν έγινε τα προηγούμενα 20 χρόνια. Υπήρξαν χρηματοδοτήσεις από το κράτος, την Περιφέρεια, αλλά παίζουν ρόλο και οι γνωριμίες που διατηρεί ο δήμαρχος. Πέρα από την κομματική συγγένεια, εγώ έχω και τις προσωπικές σχέσεις.
-Ωστόσο, στην περίπτωση του νέου Δημαρχείου, τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που λάβατε για τη χρηματοδότηση και συνέχιση του έργου;
Το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα -πιστεύω ότι το 1,4 εκατ. ευρώ των έκτακτων εξόδων θα έρθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)- αλλά το εάν ο εργολάβος θέλει ή όχι να συνεχίσει το έργο. Δυστυχώς, έχει τα ατού από λάθη που έκαναν κάποιοι -που δεν θέλω να αναφέρω προς το παρόν- και είναι πιθανό να σταματήσει το νέο Δημαρχείο. Θα ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μπορεί να δημιουργήσει μια «τρύπα» χιλιάδων κυβικών με πολλούς κινδύνους. Θα δούμε. Έχω ζητήσει από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη να παρέμβει για να εξασφαλίσει ότι ο εργολάβος θα συνεχίσει το έργο, όπως και από τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννακόπουλο, που ήταν δήμαρχος της πόλης. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο.
-Πάμε σε ένα ζήτημα για το οποίο παραπονιούνται δημότες και καταστηματάρχες, την Καθαριότητα. Παρατηρούνται προβλήματα, ιδίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ενώ κι η κατάσταση με τα κλαδιά στα πεζοδρόμια δεν σταματά…
Με τα κλαδιά, αρχικά, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα μετά τον χιονιά πέρσι και για 8-10 μήνες. Δεν ξέρω τι έπαθαν όλοι και κλάδευαν & πέταγαν όπου κι όποτε ήθελαν. Η πόλη δεν έχει μεγάλο ζήτημα συνολικά, υπάρχουν μόνο κάποια σημεία επιβαρυμένα. Την Καθαριότητα, όμως, δεν τη δημιουργεί ο δήμαρχος, αλλά ο πολίτης, που πρέπει να σέβεται την πόλη, τον διπλανό του και να ακολουθεί τους κανόνες. Βλέπω σε δρόμους που περπατάω ότι ορισμένοι αφήνουν τη σακούλα τους έξω από τον γεμάτο κάδο, ενώ ο απέναντι είναι άδειος. Το μεγάλο, όντως, πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος είναι το προσωπικό. Δεν έχουμε οδηγούς, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 10 με 12, για να βγάλουμε καφέ κάδους. Δεν μας αφήνει το κράτος να προσλάβουμε.
-Με το αμαξοστάσιο του Δήμου πού βρισκόμαστε;
Είμαστε στο ίδιο στάδιο. Κάνουμε κάποιες επαφές για να αγοράσουμε οικόπεδα σε σημεία όπου μπορούμε να μεταφέρουμε το γκαράζ -και επιτρέπει ο νόμος. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις. Η λύση της Λεωφόρου Λαυρίου δεν υπήρχε ποτέ και χάσαμε χρόνο. Επίσης, κακώς οι κάτοικοι στο Κοντόπευκο αντέδρασαν κι η αντιπολίτευση δεν ψήφισε τον χώρο της περιοχής ώστε να έχουν εκεί οι εργαζόμενοι δωμάτια, ζέστη, νερό, μπάνιο. Δεν θα πηγαίναμε απορριμματοφόρα ή άλλα οχήματα.
Βέβαια, αρκετές διενέξεις προκάλεσε η στάση της διοίκησής σας απέναντι σε εργαζομένους, ακόμη και όταν δικαιώνονται δικαστικά για δεδουλευμένα τους, όπως στα Νομικά Πρόσωπα.
Εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο. Δεν έχω θέματα με τους εργαζομένους. Στους παιδικούς σταθμούς, για παράδειγμα, οι 90 από τους 150 μονιμοποιήθηκαν με δική μου παρέμβαση. Ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να διεκδικεί ό,τι θέλει, αλλά στο πλαίσιο του νόμου. Δεν μπορώ να τον παραβιάζω και αύριο, να βρεθούν άνθρωποι μπλεγμένοι και να τους καταλογιστούν χρήματα. Αλλά, εγώ τα έχω μια χαρά με τους εργαζομένους.
-Ένα μεγάλο πρόβλημα -που αντιμετωπίζουν, βέβαια, οι περισσότεροι Δήμοι- είναι η προσβασιμότητα (κυκλοφοριακό, πεζοδρόμια, στάθμευση οχημάτων) και παραμένει έντονο στην Αγία Παρασκευή.
-Εμείς έχουμε φτιάξει Δημοτική Αστυνομία, περιμένουμε την προκήρυξη από το Υπουργείο Εσωτερικών να προσλάβουμε για να μπορέσουμε να παρέμβουμε. Ειδάλλως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Επίσης, εξασφαλίσαμε τρία ηλεκτρικά λεωφορεία για το 2024, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για Δημοτική Συγκοινωνία. Το θέμα είναι αν θα έχουμε οδηγούς για να βγάλουμε τα οχήματα στους δρόμους. Χρειαζόμαστε μόνιμο προσωπικό, όχι συμβασιούχους. Πρέπει η Πολιτεία να μας αφήσει να διοικήσουμε τους Δήμους μόνοι μας. Είμαστε Αυτοδιοίκηση ή εξαρτώμενοι από το κεντρικό κράτος;
-Zήτημα υπάρχει και με τον φωτισμό. Γειτονιές είναι κακοφωτισμένες ή και σκοτεινές.
Έχουμε έτοιμη μελέτη εκσυγχρονισμού. Περιμένουμε χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, στο πλαίσιο προγράμματος οδικής ασφάλειας για φωτισμό και μαζί με άλλα 2,5 εκατ. € μέσω του προγράμματος «ΥΜΕΠΕΡΑ» θα προχωρήσουμε με κάποια εταιρεία, που θα μας δώσει την καλύτερη προσφορά, να βάλουμε led σε όλη την πόλη. Πιστεύω έως το καλοκαίρι θα έχει δρομολογηθεί.
-Κατά ένα μέρος η έλλειψη φωτισμού διευκολύνει την παραβατικότητα, που έχει αυξηθεί στην πόλη. Πώς μπορεί να παρέμβει ο Δήμος στο πρόβλημα αυτό;
Η παραβατικότητα αποτελεί κυρίως θέμα αστυνόμευσης. Δεν είναι επαρκώς επανδρωμένο το τμήμα της Αγίας Παρασκευής, όπως και σε όλη τη χώρα. Έχω απευθυνθεί σε όλους τους αρμόδιους και μου απαντούν ότι «δεν έχω προσωπικό». Ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών φυλά τη «νομενκλατούρα της εξουσίας», όχι μόνο πολιτικούς, αλλά επιχειρηματίες, δικαστές και στερείται αυτές τις υπηρεσίες ο λαός που πληρώνει.
-Στον Άη Γιάννη τι γίνεται με την ανάπλαση της πλατείας;
Δημοπρατήθηκε, έχει βγει ανάδοχος και είναι θέμα διαδικασιών, περίπου 6 μηνών, για να αρχίσει. Το έργο είναι ύψους 960.000 ευρώ, με την έκπτωση «πέφτει» στις 720.000€ και θα γίνει με ίδιους πόρους. Τα χρήματα που υπήρχαν για την ανάπλαση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» τα χρησιμοποιήσαμε για την ενεργειακή αναβάθμιση πέντε πλατειών της πόλης.
-Να πάμε στο Κοντόπευκο. Είναι πολλά τα προβλήματα στην οδό Γαρυττού.
Είμαστε, αυτή τη στιγμή, σε πολύ καλό δρόμο με τον Δήμο Χαλανδρίου. Έχω κάνει επαφή για τη μονόδρομηση σε πρώτη φάση -την κατεύθυνση εξετάζουν οι συγκοινωνιολόγοι των δύο πόλεων. Η οδός Γαρυττού έχει τρία μεγάλα προβλήματα, πρέπει να μονοδρομηθεί, χρειάζεται πεζοδρόμια και λείπουν αγωγοί ομβρίων υδάτων. Λόγω της πλευράς του δρόμου προς το Χαλάνδρι, που παραμένει εκτός σχεδίου πόλης, ας ξεκινήσουμε από τη μονοδρόμηση, η οποία είναι πιο εύκολη και θα γίνει πολύ σύντομα.
-Και η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη πέριξ του μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας.
Οι εικόνες είναι… Αποκάλυψης με το παρκάρισμα στην περιοχή. Αν ήταν εκεί η Αστυνομία κάθε μέρα και ξήλωνε πινακίδες, θα πάταγαν όλοι αυτοί ξανά εκεί, σταθμεύοντας όπου να ‘ναι; Δικαιολογείται, όμως, η Τροχαία. Ούτε αυτή έχει προσωπικό. Ελέγχει όλη τη Βορειοανατολική Αττική έχοντας το 1/3 ανθρώπων σε σχέση με αυτούς που έπρεπε να διαθέτει.
-Η εικόνα δεν δείχνει καλή σε ένα σημαντικό έργο της περιοχής, τη βιοκλιματική ανάπλαση.
Το έργο έχει τρία ζητήματα. Αρχικά, τα φυτά που ξεράθηκαν και πολλά εξαιτίας κατοίκων της περιοχής, πιθανόν και λόγω κάποιων καταστηματαρχών, οι οποίοι από το έργο εμποδίζονταν στο παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο ή δεν ήθελαν να μεγαλώσουν τα δέντρα ώστε να φαίνονται οι βιτρίνες. Επίσης, έρχονται για εργασίες συνεργεία από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α. σκάβουν και δημιουργούν πολλά προβλήματα. Το τρίτο είναι η συντήρηση που χρειάζεται στον ποδηλατόδρομο και τα φώτα, αλλά τα δύο πρώτα θέματα είναι βασικά.
– Στον Τσακό, μείζον θέμα, που αφορά όλη την «πάνω περιοχή», είναι η απαλλοτρίωση του οικοπέδου των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή» (Ο.Τ. 119). Χάθηκε χρόνος από τη διοίκησή σας;
Σήμερα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα πάρουμε δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Εκεί πήγαμε στην αρχή, μας είπαν ότι δεν μπορούμε να πάρουμε δάνειο, άργησε η επόμενη τράπεζα, αλλά τώρα πάμε για αίσιο τέλος. Πιστεύω ότι θα πάρουμε το οικόπεδο πανεύκολα, είμαι 100% βέβαιος. Δεν ξέρω μόνο ποια θα είναι η τιμή μονάδας που θα δώσει το δικαστήριο, μπορεί να χρειαστεί ο Δήμος να βάλει κάποια περισσότερα χρήματα.
-Με το Ο.Τ. 118 τι θα γίνει;
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι να σας πω. Δεν έχω άλλο 1,5 εκατ. ευρώ για να το αγοράσουμε. Δεν είναι μόνο η περιοχή του Τσακού που έχει ανάγκη από απαλλοτριώσεις. Ας κάνουμε λίγη υπομονή, τα επόμενα τρία – τέσσερα χρόνια. Προφανώς και αυτό το οικόπεδο θέλει ο Δήμος. Όσο μεγαλύτερη περιουσία έχει, ιδίως σε ελεύθερους χώρους -που δεν διαθέτουμε αυτούς τους οποίους θα έπρεπε να έχουμε- τόσο καλύτερο για την πόλη. Θα πάρει τη σειρά του κάποια στιγμή το Ο.Τ. 118.
-Για τα δημοτικά ιατρεία υπάρχει εξέλιξη;
Έχουμε συνάψει μία σύμβαση με τον καθηγητή Γιάννη Τούντα και περιμένουμε να μελετήσει το ζήτημα, να μας κάνει προτάσεις. Είναι γνωστός σε θέματα τέτοια, έχει δοκιμαστεί στον Δήμο Αθηναίων και οι δομές εκεί λειτουργούν άψογα. Ως προς τον χώρο, θα διεκδικήσουμε το κτήριο του Υπουργείου Γεωργίας στην οδό Αιτωλίας. Θα έχω περισσότερα λίαν συντόμως.
-Μέγα ζήτημα είναι η Πολιτική Προστασία και ιδίως ο Υμηττός το καλοκαίρι. Έχετε πάρει τα μέτρα σας;
Κάθε χρόνο χρειαζόμαστε γύρω στα 22 με 25 άτομα προσωπικό. Για ένα τετράμηνο είναι 150.000 ευρώ περίπου. Το κράτος μας δίνει 25.000€. Είναι κοροϊδία. Εμείς, όμως, είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι σε εμπειρία, οχήματα και μηχανήματα Πολιτικής Προστασίας, όπως φάνηκε και στην τελευταία κακοκαιρία που δεν είχε μεν το περσινό χιόνι, αλλά αμέσως καθαρίσαμε τους δρόμους. Είμαστε, εξάλλου, αστικός Δήμος. Εδώ είχε πρόβλημα η Πεντέλη το 2022, που είναι ορεινή και πιο μετά από εμάς καθάρισε το χιόνι, παρότι έχει τεχνογνωσία, εξοπλισμό και προσωπικό. Επίσης, εμείς εξασφαλίσαμε 860.000 ευρώ μέσω προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για μηχανήματα, drones, δεξαμενές με αισθητήρες πυρανίχνευσης κ.α. Eίναι έτοιμη η μελέτη και σε λίγες μέρες θα προχωρήσει το θέμα. Ο Υμηττός είναι, μετά τους ανθρώπους, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας.
-Να πάμε και στα Πευκάκια. Τι γίνεται με την κυκλοφοριακή μελέτη;
-Περιμένουμε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για να την εφαρμόσουμε μαζί, ολοκληρωμένα. Πρέπει να γίνουν στην περιοχή, όπως και σχεδόν σε όλη την Αγία Παρασκευή, μονοδρομήσεις και να μάθουμε να κυκλοφορούμε χωρίς αυτοκίνητο, να περπατάμε περισσότερο.
-Και η οδός Αγίας Τριάδος θα μονοδρομηθεί; Αντιδρά η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών (ΕΝΕΒΑΠ).
-Το ΣΒΑΚ προβλέπει μονόδρομο, από τη Λεωφόρο Μεσογείων προς τα Πευκάκια. Η ΕΝΕΒΑΠ κακώς αντιδρά. Το μείζον είναι σε μια εμπορική περιοχή, να υπάρχουν χώροι στάθμευσης, οι οποίοι ευνοούν την επιχειρηματικότητα. Όμως, δεν είναι μόνοι τους οι 20-25 καταστηματάρχες της περιοχής, αλλά κι οι κάτοικοι που είναι πολύ περισσότεροι και θέλουν τη μονοδρόμηση.
-Για το Αθλητικό Κέντρο των Πευκακίων υπάρχουν νεώτερα;
Έχουμε το «master plan». Έως αρχές Απριλίου θα το φέρω προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ξέρω αν θα περάσει. Για μένα, στην επόμενη θητεία μου θα είναι το πρώτο και μεγαλύτερο έργο που θα διεκδικήσω τα χρήματα και θα προσπαθήσω να κατασκευάσουμε. Το αν θα το κάνουμε μόνοι μας ή μέσω σύμπραξης Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) δεν το ξέρω. Θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα χρήματα που μπορούμε να βρούμε και αν είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε, από άποψη προσωπικού και πόρων. Αν δεν τα έχουμε όλα αυτά, θα ρημάξει. Άρα, δεν είναι προτιμότερο να γίνει μέσω ΣΔΙΤ, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, να κρατήσεις τη χρήση και κάποια έσοδα;
-Κλείνοντας και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέλετε να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στους δημότες;
Θα ήθελα να τους καλέσω να κάνουν υπομονή, προχωράνε έργα και ευελπιστώ ότι όταν ξεκινήσουν, να μην αρχίσουν να λένε «τώρα το θυμήθηκε ο Ζορμπάς, παραμονές εκλογών». Για να γίνει ένα έργο χρειάζονται διαδικασίες χρονοβόρες. Να γνωρίζουν ότι ο κ. Σταθόπουλος δεν άρχισε κανένα δικό του έργο. Εγώ και ξεκινάω και παραδίδω.
Δείτε επίσης: Νέος γενικός γραμματέας του Δήμου ο Μ. Χάρχαρος – Τα πρώτα σχόλια