Ανήμερα της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου και ώρα 19:30, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης και το Δημοτικό Ωδείο Πεύκης διοργανώνουν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου) την επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στο γεγονός με τίτλο, «Οι φωνές που δεν σίγησαν».
Μέσα από μουσική, ποίηση και θεατρική απόδοση, η βραδιά θα αναδείξει το διαχρονικό μήνυμα της αντίστασης και της συλλογικής μνήμης.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διά Βίου Εκπαίδευσης, Καθηγητής Α. Ζήσης.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν καταξιωμένοι ηθοποιοί: Σπύρος Μπιμπίλας, Δέσποινα Τσολάκη και Χρήστος Κάλοου, οι οποίοι ερμηνεύουν τραγούδια της εποχής.
Μουσικά, συμμετέχουν:
-Η Λαϊκή Ορχήστρα του Ωδείου Πεύκης / Μαέστρος: Παναγιώτης Βλαχάκης
-Το Μοντέρνο Τμήμα και το Τμήμα Φωνητικής του Ωδείου / Υπεύθυνοι: Θάνος Ντίμπελος, Διονύσης Μορφής
-Η Παιδική Χορωδία και η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης / Μαέστρος: Εύη Χλωρού
-Οι Παιδική, Νεανική και Γυναικεία Χορωδίες Δήμου Νέας Ιωνίας / Μαέστρος: Εύη Χλωρού
-Οι Χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων Διονύσου, Κρυονερίου και Σταμάτας / Μαέστρος: Οδυσσέας Σαγρέδος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Εύη Χλωρού
«Η εκδήλωση αυτή δεν είναι απλώς μια καλλιτεχνική συνάντηση, αλλά μια ζωντανή υπενθύμιση του χρέους μας στη μνήμη και στη δημοκρατία. Οι φωνές του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να μας εμπνέουν να αγωνιζόμαστε για αξίες που δεν σιγούν ποτέ — την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια. Συγχαίρω όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα το Δημοτικό μας Ωδείο για την ουσιαστική πολιτιστική του παρουσία», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης Μάριου Ψυχάλη, με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Εύη Χλωρού να επισημαίνει: «Οι «φωνές που δεν σίγησαν» είναι οι φωνές όλων μας – των παιδιών, των μουσικών, των ηθοποιών, των ανθρώπων που μέσα από την τέχνη κρατούν ζωντανή την ιστορική μνήμη. Με βαθιά συγκίνηση ενώσαμε τις δυνάμεις μας, μικροί και μεγάλοι, σε ένα μουσικό αφιέρωμα που δεν μιλά μόνο για το παρελθόν, αλλά για την ανάγκη να κρατούμε άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας».








































































































