Για «καταστροφική πολιτική του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά» που «ακουμπάει πλέον άμεσα την τσέπη κατοίκων και επαγγελματιών» κάνει λόγο η δημοτική κίνηση «Νίκη των Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Σταθόπουλο, καυτηριάζοντας «την προσπάθεια της διοίκησης να επιβάλει αύξηση τελών χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της». Όπως ανέφερε ο συνδυασμός, «από κοινού με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης απαιτούμε μείωση 20% για τα καταστήματα και καμία αύξηση στις υπόλοιπες κατηγορίες», στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα Πέμπτη (18/11), στις 18.00.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της πλευράς του Γιάννη Σταθόπουλου:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής συζητά σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου τα τέλη Καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που πληρώνουν σπίτια και καταστήματα στον Δήμο. Σε συνθήκες πανδημίας, μεγάλης ακρίβειας και αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και υστέ-ρησης εσόδων των καταστηματαρχών, επιβάλλεται να μειώσουμε τα τέλη των καταστημάτων.

Ταυτόχρονα επιβάλλεται να μην γίνει καμία αύξηση για τις οικίες όπως σχεδίαζε η Δημοτική Αρχή Ζορμπά, που ενώ αδυνατεί να διατηρήσει την πόλη καθαρή, κουνάει αλαζονικά το δάκτυλο στους πολίτες και προαναγ-γέλλει εκδικητική επιβολή εξοντωτικών προστίμων. Στην προσπάθεια της αυτή, υποεκτιμά στην εισήγησή της στην Οικονομική Επιτροπή, τα έσοδα που θα εισπραχθούν από τα κατά 30% επιπλέον δηλωμένα τετραγωνικά μέτρα. Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζει μικρότερα έσοδα για να αυξήσει τα τέλη.
Την ίδια στιγμή, καταχρηστικά και παράνομα, δεν έχει εγγράψει μεγάλα ποσά επιχορηγήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για αγορά απορριμματοφό-ρων και μηχανημάτων έργου. Επιβαρύνει έτσι τους Δημότες κατά ένα περί-που εκατομμύριο ευρώ, αφού επιδιώκει να αγοράσει με χρήματα του Δήμου, και όχι της επιχορήγησης, οχήματα καθαριότητας, κάποια των οποίων ελέγχεται η αναγκαιότητα τους και τα περισσότερα έχουν ανεξήγητα μεγάλο ύψος αγοράς.
Η καταστροφική πολιτική του κ Ζορμπά στην πόλη μας ακουμπάει πλέον άμεσα την «τσέπη» κατοίκων και καταστηματαρχών με την προσπάθεια του να επιβάλει αύξηση τελών χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής» από κοινού με τις άλλες παρατάξεις της αντι-πολίτευσης απαιτούμε μείωση των τελών 20% για τα καταστήματα και κα-μία αύξηση για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Διαβεβαιώνουμε, τέλος, τους πο-λίτες ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος για να μην επιτρέψουμε στον Β. Ζορμπά να εφαρμόσει την καταστροφική, στα έσοδα του Δήμου, πολιτική του».
Δείτε επίσης: Λύση μέσω ιδιώτη για τα «βουνά» κλαδιών στην πόλη