Με 14 θετικές ψήφους έναντι 11 της διοίκησης πλειοψήφησε η πρόταση που κατέθεσαν «Νίκη των Πολιτών», «Νέα Αρχή» και «Μια Γενιά Μπροστά», για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής το 2021. Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, διάρκειας περίπου επτά ωρών, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, η εισήγηση των τριών παρατάξεων με επικεφαλής τους Γιάννη Σταθόπουλο, Γιώργο Οικονόμου και Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, αντίστοιχα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα. Αποτέλεσμα είναι ο Προϋπολογισμός του ίδιου έτους να επιστρέφει πλέον για έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή και να ακολουθήσει νέα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου λίγο πριν από την αλλαγή του νέου έτους.
Τρίτη, ξεχωριστή πρόταση κατέθεσαν οι «Αλλάζουμε» του Γιάννη Μυλωνάκη (έλαβε πέντε ψήφους), με τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, λίγο πριν από την ψηφοφορία, να τροποποιεί την αρχική της Διοίκησης εντάσσοντας και τις εισηγήσεις της παράταξης. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής των «Αλλάζουμε», ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή ότι «αυτό που κάνει δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό».
Η πρόεδρος του Σώματος Έφη Καψοκεφάλου ζήτησε τη γνώμη των παρόντων υπηρεσιακών στελεχών και του γενικού γραμματέα στον Δήμο Μίλτου Κύρκου αν επιτρέπονται οι αλλαγές, με τις απαντήσεις να μην ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Έπειτα από μία ώρα τοποθετήσεων και από αντιδημάρχους – δημοτικούς συμβούλους, ο δήμαρχος πρότεινε τη διακοπή της συζήτησης για να ερωτηθεί η νομική υπηρεσία του Δήμου και της ΚΕΔΕ, ώστε η συνεδρίαση να συνεχιστεί την επόμενη μέρα, αίτημα που απορρίφθηκε από την αντιπολίτευση.
Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο κ. Ζορμπάς τόνισε ότι η εναλλακτική πρόταση δεν ακολούθησε νόμιμες διαδικασίες και θα «πέσει», ενώ η αντιδήμαρχος Ελένη Δάβαρη κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «βλάπτει τη λειτουργία του Δήμου». Σημειώνεται ότι αρνητικά ψήφισαν σε όλες τις εισηγήσεις οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Φυσάει Κόντρα».
Δείτε επίσης: Μπαίνουν οι μπουλντόζες για το νέο Δημαρχείο της πόλης