Συζήτηση για τη συμβουλευτική σταδιοδρομία, με θέμα «Οι επαγγελματικές επιλογές των νέων και οι δυνατότητες σπουδών και καριέρας στη σύγχρονη αγορά εργασίας», άνοιξε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής.
Οι διοργανωτές έκαναν λόγο για εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 2 Απριλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΕ.Λ. Ομιλήτρια ήταν η Άννα Ωρολογά, οικονομολόγος, Μ.Α. Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών – σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Αγοράς Εργασίας.
«Γονείς και μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την τοποθέτησή της και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της, να θέσουν τους προβληματισμούς τους αλλά και τα ερωτήματα τους σε θέματα σπουδών και σταδιοδρομίας σε συνάρτηση με το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον», ανέφερε ο Σύλλογος Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Νεολαίας και υποψήφιος βουλευτής του Βορείου Τομέα Αθηνών Νίκος Ζόμπολας, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας Πάνος Γκόνης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μπουρλιάσκος, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Μουσείου «Αλέκος Κοντόπουλος» και Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής Γιάννης Δερματάς, ο αντιπρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στέφανος Κάπελας, ο πρώην επικεφαλής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τραυλός, η πρώην αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου (ΠΑΙΣΔΑΠ) Φανή Παναγιωτοπούλου καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων.
«Ευχαριστούμε πολύ τον υποδιευθυντή του σχολείου Αθανάσιο Μπαλάσκα για την πολύτιμη βοήθειά του και τη δημοσιογράφο Γιάννα Αναστασιάδου που συντόνισε την εκδήλωση», ανέφεραν οι διοργανωτές, καταλήγοντας: «Η κα. Ωρολογά δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει στο μέλλον κι άλλες ομιλίες – συζητήσεις σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του 1ου ΓΕ.Λ. Αγίας Παρασκευής με σκοπό να ανακαλύψουν οι μαθητές μας τις δεξιότητες εκείνες που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον».
Δείτε επίσης: Εγένετο… Τοπικό Συμβούλιο Νέων