Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της περιοχής του «ΤΣΑΚΟΥ», όπου το έτος 2009 εκπονήθηκε η μελέτη με τίτλο: «Βιοκλιματική Ανάπλαση και Ενίσχυση Πρασίνου Οδών περιοχής Τσακού». Είναι μία από τις πρώτες μελέτες για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής που υιοθέτησε, όρους βιοκλιματικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης. Η μελέτη εγκρίθηκε και προτάθηκε στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση. Το έργο εντάχθηκε αλλά, η Δημοτική Αρχή η οποία διοικούσε, δεν προχώρησε σε περαιτέρω ενέργειες. Αποτέλεσμα αυτής της «έλλειψης ενδιαφέροντος» ήταν ο άμεσος κίνδυνος της απένταξης του έργου από την χρηματοδότηση.
Το 2011 οι διαδικασίες επαναπροσδιορίστηκαν και μέσω αιτημάτων και επιχειρημάτων προς την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, το έργο δεν απεντάχθηκε και τελικά συμβασιοποιήθηκε.
Σήμερα, ο χρήστης αυτού του έργου, το οποίο βρίσκεται στην «τελική ευθεία» της αποπεράτωσης του, συμφωνεί στο γεγονός ότι η λύση μίας Ανάπλασης δεν είναι αποσπασματική, αλλά φιλοδοξεί στην απομάκρυνση από τα δεδομένα της προηγούμενης κατάστασης.
Στην συνέχεια και παράλληλα με το πιο πάνω έργο, η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου είχε ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για την Ανάπλαση των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Πατριάρχου Γρηγορίου και είχε υπογραφεί και η σύμβαση με τον Ανάδοχο. Πραγματικά είναι ένα έργο με σημαντική βαρύτητα για την περιοχή του Τσακού όμως σε αυτή την περίπτωση ο ρόλος της προηγούμενης διοίκησης βασίστηκε στην μέθοδο «βλέποντας και κάνοντας». Η χρηματοδότηση του έργου, που όπως όλοι γνωρίζουμε, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας, προερχόταν από ίδιους πόρους του Δήμου, των οποίων η εξεύρεση θα απαιτούσε περικοπές από άλλες δράσεις του Δήμου. Παρόλα αυτά ο Ανάδοχος εγκαταστάθηκε στο έργο, έχοντας αρχικά υπόψη μου την τμηματική κατασκευή του έργου, και στην καλύτερη των περιπτώσεων την ένταξη του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.Τελικά αυτό επιτεύχθηκε και σήμερα μιλάμε για την συνολική κατασκευή του έργου και όχι για τμηματική. Όλα τα παραπάνω τα επισημαίνω, για να τονίσω την άποψη μου ότι ο κάθε Δήμος οφείλει προς τους πολίτες του να έχει συνέχεια, και για τον λόγο δεν ακύρωσα την υπογεγραμμένη σύμβαση, πολύ περισσότερο όμως η κάθε δημοτική αρχή που διαδέχεται την προηγούμενη πρέπει να επιδιώκει τον διαχωρισμό των στόχων και των επιδιώξεων του σχεδιασμού ενός έργου από το περιεχόμενο των μέσων και των τρόπων που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη τους. Στη περίπτωση των δύο παραπάνω έργων τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη τους ήταν ο όρος «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ».
Σήμερα, βλέποντας το αποτέλεσμα συνολικά, αλλά και έχοντας θεωρώ, την εμπειρία της διαδικασίας για την ένταξη ενός έργου για χρηματοδότηση, θα επιδιώξω άμεσα την σύνταξη μιας τελευταίας μελέτης, σε αυτή την θητεία μου, η οποία θα έχει ως αντικείμενο την μεγιστοποίηση της ωφέλειας από την ύπαρξη των δύο παραπάνω έργων.
Η επίτευξη αυτού του στόχου αφορά στην τελική διαμόρφωση της πόλης στις περιοχές του Αη Γιάννη – Νέα Ζωή – Τσακού ώστε να αναδειχτεί ολόκληρος ο αστικός χώρος.
Οι κατευθυντήριες αρχές προς την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου θα είναι:
Βιοκλιματική Ανάπλαση των Οδών: ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ – ΕΙΡΗΝΗΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ – 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ – ΑΙΤΩΛΙΑΣ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ – ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΣΩ ΕΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΩΝ
Ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου Ο.Τ 111 («Κολυμβητήριο») κατόπιν τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου, υιοθετώντας μια πιο ευέλικτη χρήση.
Ανάπλαση Παιδικών Χαρών της ευρύτερης περιοχής.
Προσπάθειά μου -επιτυχής μέχρι σήμερα- ήταν εξαρχής και παραμένει η υλοποίηση έργων πνοής στο Δήμο μας, τα οποία αξιοποιώντας στο μέγιστο κοινοτικά προγράμματα χρηματοδότησης δεν θα επιβαρύνουν οικονομικά ούτε στο ελάχιστο τους δημότες μας».