Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η μελέτη κατασκευής πεζογέφυρας στη Λεωφόρο Μεσογείων που θα συνδέει την οδό Ευαγγελιστρίας με την Πλατεία Πέτρουλα (δίπλα στην οδό Χίου). Η μελέτη αποτελεί τμήμα σύμβασης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΙ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ» και βασίζεται σε παλαιότερη μελέτη από το Γραφείο «Βόσκογλου-Μάρη» για την κατασκευή ανισόπεδων διαβάσεων πεζών αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων. Η ως άνω μελέτη όριζε αρχικά 143 θέσεις βάσει στοιχείων, με τον αριθμό ατυχημάτων με πεζούς, τα οποία επεξεργάστηκε για να επιλεγούν τελικά 20 θέσεις. Δεύτερη θέση επικινδυνότητας είναι η Λ. Μεσογείων στο ύψος της οδού Ευαγγελιστρίας, ενώ στην έκτη θέση είναι η Μεσογείων στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας.
Για τη μελέτη επί της Λ. Μεσογείων και Ευαγγελιστρίας έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής Αγ. Παρασκευής, της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Μελετητών και σε συνέχεια αυτών έχουν αποσταλεί διευκρινίσεις και επισημάνσεις μας που αφορούν τροποποιήσεις στο σχεδιασμό της γέφυρας, προκειμένου να μην παραβιάζονται τα όρια ακινήτου προς απαλλοτρίωση και να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία θέσεων στάθμευσης επί πρασιάς ακινήτου. Με σχετικό έγγραφό μας προς τη Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας (ΔΜΕΟ) ζητήθηκε να συμπεριληφθούν στο έργο οι εργασίες πεζοδρόμησης του τμήματος που αποκόπτεται από την κυκλοφορία, καθώς και κατάλληλη σήμανση και ηλεκτροφωτισμός. Συνημμένα στάλθηκε σχέδιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Υπηρεσίας μας, σύμφωνα με το οποίο κρίνεται σκόπιμη η τροποποίηση του βάθρου της γέφυρας ώστε να παραμένει ελεύθερο πλάτος 3,25 μ. για την εξυπηρέτηση οχημάτων έκτακτης ανάγκης.
Η δημοπράτηση του έργου έχει ήδη δρομολογηθεί από τη ΔΜΕΟ, δεδομένου ότι η κατασκευή του έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης την 31/12/2015. Η λειτουργία της πεζογέφυρας θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών και στην επανασύνδεση της διχοτομημένης από τη Λεωφόρο Μεσογείων πόλης μας.