Έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού Αγίας Παρασκευής, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Καράτζαλο και στελέχη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, περιόδευσαν στο λόφο.
Ο τοπικός φορέας ανέφερε ότι πρότεινε:
1. Τον καθαρισμό και απομάκρυνση ξερών δένδρων και κλαδιών, σε συνεργασία με το Δασαρχείο.
2. Απομάκρυνση των κουκουλιών με κάμπιες. (Το έχει προγραμματίσει η υπηρεσία Πρασίνου).
3. Τη σύνταξη Γεωπονικής μελέτης για εδαφική υποστήριξη και εκτεταμένη φύτευση διαφόρων ειδών δένδρων και θάμνων.
4. Τη διαμόρφωση τοιχίου στον πεζόδρομο της Κριεζώτου, όπως προέβλεπε η μελέτη, ώστε να συγκρατείται το χώμα και η απαράδεκτη πρακτική της στάθμευσης δεκάδων αυτοκινήτων να σταματήσει πάνω στο λόφο Τσακού
5. Τη σύνταξη μελέτης για την κατασκευή δικτύου της ΕΥΔΑΠ με αγωγό, κρουνούς και αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης κατά μήκος του λόφου. Μια λύση ιδιαίτερα αποτελεσματική για το μέγεθος της συγκεκριμένης δασικής έκτασης, εφαρμοσμένης στο Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ) το Αμερικάνικο Κολλέγιο και αλλού.
6. Καθαρισμός και συστηματική φύλαξη τους επικίνδυνους μήνες.
«Ο λόφος Τσακού αποτελεί ένα μοναδικό, πολύτιμο, πευκόφυτο πνεύμονα πρασίνου, σε μια πόλη που έχει σχεδόν ολοκληρωτικά δομηθεί και παραμένει αποκλεισμένη από τον φυσικό κήπο της, τον Υμηττό», τόνισε ο σύλλογος, καταλήγοντας: «Στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη θα τεθεί το θέμα του λόφου στο σύνολό του».