Με πρόταση και εισήγηση του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Γκιζιώτη
Με πρόταση και εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Γκιζιώτη, τόσο στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, πάρθηκε ομόφωνα η εξής απόφαση:
«Την έκταση του πρώην λατομείου στο ΛΟΦΟ ΤΣΑΚΟΥ, σε χώρο μάλιστα που ανήκει στο Δήμο μας, έχει καταπατήσει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού μετατρέποντάς την σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων (κλαριά, χόρτα, αδρανή υλικά), σε παράνομη χωματερή, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας. Ρυπαίνει το περιβάλλον, προσβάλλει τη γειτονιά μας, είναι εστία πυρκαγιάς. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που διασφαλίζουν την προστασία του Λόφου Τσακού και των δικαιωμάτων των δημοτών και των κατοίκων, για την άμεση διακοπή της εναπόθεσης απορριμάτων από το Δήμο Παπάγου – Χολαργού και την πλήρη αποκατάσταση του χώρου. Ο λόφος Τσακού να καθαρισθεί άμεσα, να δημιουργηθεί δίκτυο πυρόσβεσης, να διαμορφωθεί μονοπάτι πρόσβασης. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα κληθούν για αυτοψία του χώρου η Πολεοδομία και το Υγειονομικό».
Σημαντικά συνέβαλε η ενημέρωση και κινητοποίηση κατοίκων από την γειτονιά του Τσακού, δείχνοντας το δρόμο της διεκδίκησης για τη λύση των προβλημάτων.