Δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω, πρόεδρος Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Κηφισσός» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κηφισιάς – «Δύναμη Ελπίδας Γιώργος Θωμάκος Συμμαχία Πολιτών»
Το φετινό καλοκαίρι ζούμε την εξής ιδιόμορφη κατάσταση.
Ο Ιούνιος δαπανήθηκε στην προεκλογική περίοδο των Εθνικών Εκλογών για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιούνιου. Μετά τη διενέργειά τους, αναμένεται η κορύφωση της εκλογικής προετοιμασίας για τις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου. Η διαδικασία βέβαια εξελισσόταν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη σχεδόν καθημερινή ανακοίνωση υποψηφιοτήτων.
Ημερολογιακά όμως η ολοκλήρωσή της θα γίνει, εντός του θέρους και ενώ οι πολίτες θα βρίσκονται στις θερινές διακοπές τους και σε ψυχολογία αποφόρτισης από πολιτικές και πολιτικούς.
Η χρονική συγκυρία λοιπόν βάζει όλους εμάς που θα συμμετάσχουμε στην διαδικασία των Δημοτικών Εκλογών ενώπιον της δύσκολης εξίσωσης, να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε στους συντοπίτες μας τις θέσεις του Συνδυασμού μας αλλά και τις προσωπικές μας τοποθετήσεις.
Υπό το πρίσμα αυτό νιώθω τεράστια ανακούφιση ότι συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό Δύναμη Ελπίδας υπό τον δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γεώργιο Θωμάκο, καθόσον μπορώ να γνωστοποιήσω ένα απτό και πολυποίκιλο έργο.
Ειδικά στην περιοχή των Αδαμών τα έργα είναι αναμφισβήτητα.
Εγκαινιάστηκε το πάρκο αναψυχής στην οδό Σπανουδάκη στο Γράμμο Φοίνικα, ανακατασκευάζεται η πλατεία Αδαμών στην οδό Πελοποννήσου, (η μόνη πλατεία του Δήμου που πληροί όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά μιας πλατείας) ενώ έχει ήδη εγκριθεί πρόγραμμα οδοποιίας για δρόμους και πεζοδρόμια σε όλη την περιοχή των Αδαμών, το οποίο προγραμματίζεται να εκτελεσθεί άμεσα.
Σε πλήρη δε ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος όλων των κατοίκων των Αδαμών αλλά και της Νέας Κηφισιάς, όπως αυτό διατυπώθηκε από τη νέα Διοίκηση του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Κηφισσός», ανακαινίζεται πλήρως το κτήριο Μελίνα Μερκούρη, στην οδό Πλατάνων, έδρα του Συλλόγου, έτσι ώστε να αποτελέσει χώρο πολιτισμού και κοινωνικής συνάθροισης μέσω των πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται με την πρωτοβουλία του Συλλόγου και την αρωγή του Δήμου Κηφισιάς.
Αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου Κηφισιάς εκτελούνται σημαντικά έργα. Ενδεικτικά αναφέρομαι στην ανάπλαση του χώρου στην οδό Λεβίδου πέριξ του ιστορικού Ναού της «Παναγίτσας».
Σημαντική δε προσπάθεια γίνεται στο τομέα της ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση των γνωστών καφέ κάδων προς αποκομιδή βιοαποβλήτων, που ο Δήμος διανέμει σε κάθε ενδιαφερόμενο κάτοικο και έχει ήδη τοποθετήσει και σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Και επειδή μόνιμη επωδός είναι ότι όλα γίνονται προεκλογικά, η απάντηση είναι πασιφανής.
Αφενός το ουσιώδες είναι να γίνονται έργα, ανεξαρτήτως του χρόνου ολοκλήρωσής τους, καθόσον το κρίσιμο είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Είναι πασίδηλο ότι οι αιρετοί κρίνονται από τα πεπραγμένα τους και μόνο και όχι από το χρόνο τέλεσής τους.
Αφετέρου δε στα τεχνικά δημόσια έργα κανένας Δήμος δεν μπορεί να επιλέξει το χρόνο τέλεσης τους, καθόσον στην υλοποίηση τους παρεμβαίνει μια σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών, η οποία περιλαμβάνει την νομικά υποχρεωτική και αναπόφευκτη εμπλοκή άλλων δημόσιων φορέων και υπηρεσιών, οι οποίες κατά κανόνα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.
Καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση σε όσους έχουν τη δυνατότητα!
Και ας μην ξεχνάμε ότι στις Δημοτικές Εκλογές μπορεί να μην εκλέγουμε Κυβέρνηση, αλλά ψηφίζουμε τους εκλεκτούς μας σε τοπικό επίπεδο, οι οποίοι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα διαμορφώνουν με τις πράξεις και τα έργα τους την άμεση καθημερινότητα μας και θα είναι αρμόδιοι να επιλύσουν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των γειτονιών μας.