Εσωτερικές ρόμπες
Στα εσωτερικά μας τώρα, πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο. Δεν μας έφθανε η τρομοκρατία με την κρίση που είναι μια μεγάλη πατάτα, έχουμε και τον σαματά με την ψηφοφορία για τον Παυλίδη. Η απάντηση στην κρίση ήταν το ξεπούλημα των πολυτελών τζιπ και των άλλων θωρηκτών της ασφάλτου. Κατά τα άλλα, η ίδια γκρίνια που υπάρχει στη Ν.Δ. υπάρχει και στο ΠΑΣΟΚ. Οι δελφίνοι της Ν.Δ., έχουν καταλαγιάσει επί του παρόντος, γιατί δεν ξέρουν τι θα γίνει στη συνέχεια. Ο Γιωργάκης όμως τα άκουσε απ’ τον Βενιζέλο. Διαβάζω στο ΠΑΡΟΝ πως του έτριξε τα δόντια και του είπε πως αν κυβερνήσεις όπως διοικείς το ΠΑΣΟΚ, θα με βρεις απέναντι. Σιγά τα λάχανα, συνεχώς απέναντί του ο Ευάγγελος και καλά κάνει.
❖ ❖ ❖
Δεν μας έφθαναν οι διάφορες τρομοκρατικές ειδήσεις που μας ταΐζουν τα ΜΜΕ, μας προέκυψε και η γρίπη των χοίρων. Εδώ εμένα μου βρωμάει πλάκα και τρελές οικονομισιές των φαρμακοβιομηχανιών. Κατά τα άλλα μπορεί να είναι και καμιά βρωμοδουλειά των γουρουνιών του παρακράτους της παγκοσμιοποίησης. Μου θυμίζουν όλα αυτά τις τρελές αγελάδες, τα αλαφιασμένα πουλερικά, το έιτζ και Κύριος οίδε τι άλλο θα σκαρφιστούν να μας φουρνίσουν. Οψόμεθα.
❖ ❖ ❖
Είναι Δευτέρα βράδυ 4 Μαΐου μόλις γύρισα από μια φανταστική εκδήλωση του Δήμου μας. Αισθάνθηκα την άνοιξη και τις μαγιάτικες μυρωδιές, μιας άλλης παλιάς κι αγαπημένης εποχής, που μας την ζωντάνεψε ο Γεώργιος Νιάρχος, η θαυμάσια ορχήστρα του και η εξίσου καταπληκτική χορωδία που συνόδευσε τους λυρικούς καλλιτέχνες της Λυρικής μας Σκηνής.
Κάθισα να γράψω το υπόλοιπο κείμενό μου και γύρισα το κουμπί στο κανάλι της Βουλής για να δω τι έγινε με τις ψηφοφορίες για τις διάφορες αρπαχτές και που απ’ το αποτέλεσμα θα βγει το τι θα κάνει αυτό το διαλυμένο μπουλούκι, που έχει ευτελίσει τα πάντα. Όπως καταλαβαίνετε προσγειώθηκα ανώμαλα και με το ζόρι κρατιέμαι για να μην γράψω κανά γαλλικό. Παίζεται -λένε- το αν θα γίνουν εκλογές μονές ή διπλές. Πιστεύω πως ούτε οι ίδιοι το γνωρίζουν. Χρειάζεται να κάνουν λίγη υπομονή. Σε λίγες μέρες καταφθάνει η λέσχη των φιλανθρώπων του παγκοσμίου γίγνεσθαι. Το 1993 ο ΥΠΕΞ των Η.Π.Α. κ. Κρίστοφερ και μέλος της Μπίλντενμπεργκ, μας ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών στη χώρα μας! Άφησε άφωνο τον Μητσοτάκη, ο οποίος είπε χίλια δυο για να ακυρώσει τα λεχθέντα. Όμως οι εκλογές έγιναν τον Οκτώβριο του ’93 και ο κ. Μητσοτάκης έχασε την πρωθυπουργία. Ελπίζω αυτή τη φορά πως πρέπει να συνεννοηθούν για να μη μας πιάσουν αναγούλες, αν ξαναδούμε το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται.
Γράφοντας βλέπω το σίριαλ της ψηφοφορίας. Το κανάλι της Βουλής δείχνει εικόνα χωρίς φωνή και βλέπω την καταμέτρηση να συνεχίζεται. Και ξαφνικά το παιδί μίλησε και διάβασε το αποτέλεσμα, το οποίο δεν παραπέμπει τον κ. Παυλίδη στα δικαστήρια. Εδώ παιδιά μου, το θέατρο που παρακολουθήσαμε στα κανάλια κοντά ένα μήνα έλαβε τέλος. Άντε και σε καινούργια σενάρια με το καλό!
Χαριτίνη Ρασιά