- Τα καλύτερα του 2009. Best of… όπως λέμε Ελληνικά.
- Με χρονολογική σειρά και με κριτήρια: «Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου» και «Διαχρονικότητα».
- Έγραφα στις 7/2/09: «Διάβασα, ότι το 94% των εργαζομένων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, το 60% των εργαζομένων βασικής και το 38% των εργαζομένων πανεπιστημιακής, πέτυχαν -λέει- σε ειδικό ερωτηματολόγιο που τους υποβλήθηκε, πολύ χαμηλή βαθμολογία στην κατηγορία “νοητικού συλλογισμού”. / Απίστευτο, είπα στον εαυτό μου και μετά μου ήλθε στο νου το πανάρχαιο κλασικό νομικό ερώτημα, για την ανεύρεση ενόχων εγκλήματος, “Qui bono?” (Ποιος ωφελείται;). / Ποιος ωφελείται, από αυτή την έρευνα, με αυτό το αποτέλεσμα και με τόση δημοσιότητα;».
- Ε, σήμερα 31/12/09 γνωρίζω ποιος… δεν ωφελείται! Οι πλεονάζοντες!
- Έγραφα στις 28/2/09: «Ξέρετε τι είναι το Coffee table book; Βιβλίο που το αγοράζεις και το τοποθετείς μόνιμα στο τραπεζάκι του σαλονιού και δεν χρειάζεται να το έχεις διαβάσει. Είναι διακοσμητικό. Αποδεικνύει την ύπαρξη κουλτούρας. / Κάτι σαν τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή. / Αποδεικνύει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο… λειτουργεί.»
- Ακόμα και στις 29/12/09, θα μπορούσα να πω!
- Έγραφα στις 11/7/09: «Ολόκληρη συζήτηση έγινε για το αίτημα ενός ιατρικού Ομίλου στο Δημοτικό Συμβούλιο και κανείς δεν έθετε το ερώτημα ποιος ωφελείται, εκτός του προέδρου του Δ.Σ. Μάριου Μαραγκάκη, που το έθεσε έμμεσα λέγοντας: «Ο όμιλος μπορούμε να πούμε ότι χάνει κιόλας από τη ρύθμιση που κάνουμε». / Τουτέστιν, ο Όμιλος υπέβαλε κάποιο αίτημα προκειμένου να ΜΗΝ του ικανοποιηθεί και έχει κάποιο όφελος. / Ή αλλιώς: Ο Όμιλος υπέβαλε το αίτημα προκειμένου να ωφελήσει τον Δήμο Αμαρουσίου».
- Οπότε αποδεικνύεται η διαχρονικότητα του «Ποιος ωφελείται;», ως ερωτήματος για την επίλυση κάθε απορίας.
Page 1 of 2