- Όταν καθηλώνεσαι στο σπίτι από ένα βλακώδες ατύχημα που δεν σου επιτρέπει να περπατήσεις, τι προοπτικές ενημέρωσης μπορείς να έχεις;
- Κάποιο φιλικό τηλεφώνημα για τις δημοτικές εξελίξεις («Άγγελε, δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα σταυροδοσίας στο Δήμο και έχουν αγωνία -ξέρεις ποιοι- που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας»).
- Κάποια είδηση στο ραδιόφωνο (πανικός για τα οικονομικά της χώρας και διαφημίσεις ακριβών εισαγόμενων προϊόντων).
- Άντε και κάποια είδηση στην τηλεόραση, την οποία αποφεύγω συστηματικά για λόγους υγείας και ψυχικής ισορροπίας (άλλος πανικός εκεί για την επικείμενη πτώχευση, συνοδευόμενος από διαφημίσεις ακριβών αυτοκινήτων).
- (Τώρα, πώς συνδυάζεται να μας πανικοβάλλουν για επικείμενη πτώχευση και μετά να προσπαθούν να μας πείσουν να αγοράζουμε αυτοκίνητα που μόνον έξοδα δημιουργούν, δεν μπορώ να το καταλάβω).
- Είναι όμως πειρασμός.
- Η τηλεόραση.
- Όχι βέβαια λόγω των βασανιστηρίων, στα οποία υποβάλλονται οι νεαρές που θέλουν να γίνουν τα «επόμενα κορυφαία μανεκέν» (ελληνιστί Next Top Models).
- Ούτε, βέβαια λόγω της χορευτικής δεινότητας των νεανίδων του «Όλα 11», την οποίαν οι κάμερες αναδεικνύουν με κοντινότατα πλάνα των γλουτιαίων.
- Είναι πειρασμός, διότι υπάρχει ποικιλία καναλιών και προγραμμάτων, στα οποία μπορείς να ανακαλύψεις ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, ή κινηματογραφικές ταινίες.
- Αν και τα κινηματογραφικά διαμάντια, τα μεταδίδουν μετά τα μεσάνυκτα, αποδεικνύοντας παγκοσμίως, ότι οι πλέον κουλτουριάρηδες στη χώρα μας είναι οι νυκτοφύλακες και όλα εκείνα τα συμπαθή νυκτόβια επαγγέλματα.
- Μη αντέχοντας, λοιπόν, στον πειρασμό, σε κάποιο διάλειμμα ανάγνωσης των εφημερίδων μου, άνοιξα να δω ένα δελτίο ειδήσεων.
- Ω του θαύματος! Εκείνη τη στιγμή η μοίρα ήθελε να έχω διπλή ενημέρωση. Πανελλαδική αλλά και τοπική, ταυτόχρονα.
- Πώς;
- Μα, έδειχνε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά, να έχει συνάντηση με τους αιρετούς, που είχε στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις δημοτικές εκλογές.
- Εκεί δε που ήταν στραμμένος προς τις κάμερες και χαμογελούσε πανευτυχής που είχε επιτύχει την «ολική επαναφορά» του κόμματός του, τσουπ πετάγεται από μια γωνία ο δήμαρχός μας, στέκεται για κλάσματα του δευτερολέπτου δίπλα του, ανταλλάσσουν χειραψία υπό το φως των προβολέων της τηλεόρασης και του φλας ενός φωτογράφου και τέρμα.
- Δεν ήθελα άλλο. Η ενημέρωσή μου είχε επιτευχθεί, πολλαπλώς.
- Σε επίπεδο χώρας, ο κ. Σαμαράς είναι ευτυχής για την «ολική επαναφορά».
- Σε επίπεδο Δήμου Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης βρίσκεται πάντα στις επάλξεις της δημοσιότητας.
- Α, και η κ. Μπακογιάννη παρουσίασε το κόμμα της, με τις ευχές του πατέρα της.