Με άρθρο του ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας (ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ) αναφέρεται στην στάσιμη υπόθεση της κατασκευής σχολείου στην Αγία Φιλοθέη.
Το άρθρο του κ. Κούκουζα έχει ως εξής:
«Ένα όνειρο παραμένει απραγματοποίητο στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου: η κατασκευή γυμνασίου και λυκείου της περιοχής.
Δύο δήμαρχοι (Τζανίκος και Πατούλης), είκοσι τρία (23) χρόνια συνολικά έχουν περάσει και όμως τα παιδιά της περιοχής συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στα λυόμενα και να αντιμετωπίζουν ποικίλους κινδύνους καθημερινά.
Η διοίκηση Πατούλη, αφού πρώτα ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση του Ο.Σ.Κ. που ήθελε να κτίσει το σχολείο σε άλλο οικόπεδο, ήρθε σε συμφωνία με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) το 2011, για την παραχώρηση περίπου 7,8 στρεμμάτων από τα 16 στρέμματα του οικοπέδου (Ο.Τ. 31), όπου εδρεύει ο Σταθμός Ελέγχου Σπόρων και σήμερα ανήκει στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.).
Με βάση εκείνη τη συμφωνία και τα σχέδια της διοίκησης, το σχολείο θα κατασκευάζονταν στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου. Κάποια κτίσματα που υπάρχουν στο τμήμα αυτό θα κατεδαφίζονταν, οι αποθήκες θα μεταφέρονταν σε άλλο χώρο, οι «βολεμένοι» εργαζόμενοι του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων θα ξεβολεύονταν και το σχολείο θα κατασκευάζονταν.
Είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα ;
Δυστυχώς για τα παιδιά της Αγίας Φιλοθέης και τους γονείς τους όχι. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Τα κτίρια που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Αμαρουσίου για την κατασκευή του σχολείου δεν είναι απλά κτίρια γραφείων, ούτε απλές αποθήκες.
Είναι τα μοναδικά κρατικά, διαπιστευμένα για τον έλεγχο ποιότητας των σπόρων σε εθνικό επίπεδο.
Είναι τα μοναδικά κρατικά, διαπιστευμένα για την έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ποιότητας ISTA version 4.
Η εργασία που κάνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά τα εργαστήρια δεν είναι κάποια γραφειοκρατική διεκπεραίωση, αλλά ένα σημαντικότατο με μεγάλη ευθύνη και τεράστια εθνική σημασία έργο.
Τα παραπάνω η διοίκηση Πατούλη όφειλε να τα γνωρίζει και να μην παρουσιάζεται ως «μωρά παρθένα» που την παραπλάνησαν. Προσπαθώντας να δικαιολογηθεί στους γονείς, προτιμά να ομολογήσει την άγνοιά της για την ύπαρξη του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων, στα όρια του Δήμου που διοικεί ! Ομολογεί πως δεν είχε, μέχρι πριν από μερικούς μήνες, «ούτε γνώση ούτε άποψη επί της λειτουργίας του χώρου».