Οι συνέργειες σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, η πορεία υλοποίησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί από την περιφέρεια και οι δυνατότητες ένταξης νέων προγραμμάτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2021-2027 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Αθ. Κυριαζή.
Επιπλέον έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία αξιολόγησης των προτάσεων και των προγραμμάτων που σχετίζονται με την υλοποίηση ερευνητικών έργων που προωθούν τη καινοτομία, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και ενισχύουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει έργα έρευνας και καινοτομίας, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας και επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής επενδύει σε δράσεις καινοτομίας και στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα. «Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και στο πλαίσιο αυτό επενδύουμε σε δράσεις καινοτομίας, με αναπτυξιακό πρόσημο. Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για την αναζήτηση και νέων τρόπων στήριξης του επιχειρείν και διασύνδεσης της έρευνας και την καινοτομίας με την παραγωγή. Θέλω να ευχαριστήσω τον γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Αθ. Κυριαζή για την εποικοδομητική συνεργασία» επισήμανε ο Γ. Πατούλης.
Ο κ. Κυριαζής με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη για τη συνεργασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα αναπτυχθούν δράσεις με στόχο να υλοποιηθούν προγράμματα που θα στηρίζουν τις επιχειρήσεις προκειμένου να αξιοποιήσουν εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτομία.