Περιοδεία στους Δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής που
επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου η παράταξη ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ με τον επικεφαλής Γιώργο Ιωακειμίδη και τους περιφερειακούς συμβούλους Γιώργο Μπαλάφα και Μυρτώ Κοροβέση.
«Η Βορειοανατολική Αττική», όπως ανέφερε ο Γιώργος Ιωακειμίδης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης του με τον δήμαρχο Μαραθώνος Στέργιο Τσίρκα, «βρίσκεται στο σημείο μηδέν με 100.000 στρέμματα καμένα και με τον χειμώνα σε μία περίοδο κλιματικής κρίσης προ των πυλών». Όπως επισημάνθηκε στη συζήτησή τους «είναι αναγκαία για την προστασία των Δήμων και των πολιτών η άμεση υλοτόμηση των καμένων περιοχών για την αποφυγή δυστυχημάτων, καθώς και ο άμεσος καθαρισμός των ρεμάτων, συγχρόνως με την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων που έχουν καθυστερήσει αλλά και έργων ανάσχεσης για τη συγκράτηση των υδατικών όγκων στα ανάντη κυρίως με κορμοδέματα».
Δεύτερος σταθμός της περιοδείας ήταν η επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Φυλάκιο του Αγίου Στεφάνου. Ο Γ. Ιωακειμίδης με σύσσωμη την παράταξη ευχαρίστησαν τους πυροσβέστες για το δύσκολο έργο που επιτελούν, καθώς κάθε καλοκαίρι υπό αντίξοες συνθήκες και με ελλιπή μέσα δίνουν τον δικό τους αγώνα.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον πληγέντα Δήμο Διονύσου, όπου συναντήθηκαν με τη δήμαρχο Κατερίνα Μαϊχόσολγου και τον γ.γ. Κωνσταντίνο Βαφειάδη όπου και εκεί συζητήθηκαν παρόμοια ζητήματα που αφορούσαν τον καθαρισμό των ρεμάτων, την υλοτομία και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.
Βολές από το Χαλάνδρι
Κλείνοντας την περιοδεία τους στον Δήμο Χαλανδρίου, συναντώντας τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, ο Γ. Ιωακειμίδης τόνισε ότι «ποτέ δεν περίμενα ότι η ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού θα ήταν τέτοια, ώστε να έρθω για περιοδεία σε μία αστική περιοχή που κάηκε και θρήνησε και ένα θύμα!». Χαρακτηριστικά υποστήριξε πώς «είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη στο Πάτημα Χαλανδρίου και για να μην επαναληφθεί χρειάζεται άμεσα ένα σχέδιο αντιμετώπισης, στο οποίο όλοι οι φορείς θα γνωρίζουν τί πρέπει να πράξουν σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές», για να καταλήξει λέγοντας ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσει το χάος που επικρατεί στο επιμερισμό των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών».
Στη διάρκεια των συναντήσεων κοινό πεδίο αναδείχθηκε η άμεση ανάγκη χρηματοδότησης όλων των πληγέντων Δήμων για την άμεση ανακούφιση των πολιτών και αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών των περιοχών.
Η παράταξη ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ δεσμεύτηκε σε όλες τις συναντήσεις της να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στην Περιφέρεια Αττικής προς την κατεύθυνση της οργάνωσης αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και της αποκατάστασης του φυσικού τοπίου της Αττικής και να αναδείξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη διοίκηση της Περιφέρειας «το πρωτάκουστο γεγονός», όπως επισημάνθηκε, «της μείωσης της πρώτης αποζημίωσης πληγέντων, το οποίο μάλιστα ένα μέρος του πήρε μορφή άτοκου δανείου».