Ζωή Ράπτη
«Ο κόσμος υποστηρίζει την προσπάθεια»
Ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την ανταπόκριση του κόσμου εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΣΠΑΤ, τονίζοντας ότι «στην πρώτη αυτή κοινή προσπάθεια των τεσσάρων Δήμων του ΣΠΑΤ, παρά τις αντιξοότητες λόγω κακοκαιρίας υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος υποστηρίζει την προσπάθειά μας». Η κ. Ράπτη ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων για την προσφορά των δέντρων που φυτεύτηκαν και ενημέρωσε ότι «πλέον προγραμματίζουμε τη δεύτερη δράση μας στις 7 Μαρτίου, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε σε προετοιμασία για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου ο Σύνδεσμος να αναλάβει την ευθύνη προστασίας των εκτός σχεδίου περιοχών των Τουρκοβουνίων από πλευράς δασικής νομοθεσίας». Τέλος, η πρόεδρος του ΣΠΑΤ δήλωσε ότι «η ιδιωτική χορηγία που έχει δεχτεί ο Σύνδεσμος είναι πολύ σημαντική για την εκπλήρωση των σκοπών του».
Νίκος Δακουτρός
«Οι πολίτες έχουν ανάγκη τέτοιες δραστηριότητες»
Τη σημαντική συμμετοχή του κόσμου «παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες», επεσήμανε από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νέας Ιωνίας. Ο κ. Δακουτρός υποστήριξε ότι «η δενδροφύτευση αυτή έδειξε δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η νεολαία, που αποτελούσε το 70% των εθελοντών, είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα πρασίνου και περιβάλλοντος, και δεύτερον, ότι οι ενεργοί πολίτες έχουν ανάγκη από τέτοιες δραστηριότητες, αρκεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνειδητοποιήσει ότι ο πνεύμονας πρασίνου δεν είναι πνεύμονας μικροπολιτικών δραστηριοτήτων».
Γιάννης Μανιάτης
«Ξεχωριστή ημέρα»
Για μια «ξεχωριστή ημέρα» έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γαλατσίου Γιάννης Μανιάτης. «Ξεκινήσαμε την αναδάσωση σήμερα από τη δασική έκταση που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Νέας Ιωνίας. Φυτεύσαμε πάρα πολλά δέντρα, ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου», δήλωσε ο κ. Μανιάτης, ενώ απηύθυνε και κάλεσμα για την επόμενη δενδροφύτευση του ΣΠΑΤ.
Παυλίνα Πανταζή
«Στόχος η ανάδειξη μιας ενιαίας έκτασης»
«Η σημερινή δενδροφύτευση ήταν μια κοινή πρωτοβουλία των τεσσάρων δήμων που εκπροσωπούνται από τον ΣΠΑΤ και σημείωσε μεγάλη επιτυχία», υποστήριξε η πρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου και Περιβάλλοντος Φιλοθέης Παυλίνα Πανταζή, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για το τελευταίο μητροπολιτικό πάρκο που μας έχει απομείνει και πρέπει να γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί ως χώρος πρασίνου». Κοινός στόχος, σύμφωνα με την κ. Πανταζή είναι «οι συντονισμένες δράσεις για την ανάδειξη μιας ενιαίας έκτασης που θα μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου».