Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία & Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και ο Σύνδεσμος για την Προστασία & Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ), με πρωτοβουλία των προέδρων τους, Νίκου Χαρδαλιά, δημάρχου Βύρωνα, Γιώργου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου, και Ζωής Ράπτη, δημοτικής συμβούλου Φιλοθέης – Ψυχικού, αντίστοιχα, ενώνουν και συντονίζουν τις δυνάμεις τους.
Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 συμμετέχουν στην πανελλήνια δράση της εθελοντικής καμπάνιας «Let’s do it» στην Ελλάδα με στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
Τη συγκεκριμένη μέρα, οι Σύνδεσμοι, σε συνεργασία με τους Δήμους – μέλη τους, τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας και άλλους φορείς, θα πραγματοποιήσουν δράσεις εθελοντικών καθαρισμών στην περιοχή ευθύνης τους στον Υμηττό, στην Πεντέλη και στα Τουρκοβούνια.






































































































