Με αποκλειστική δήλωσή του στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης καταδικάζει τον προπηλακισμό του γ.γ. του Δήμου Μιχάλη Χρηστάκη νωρίτερα σήμερα, ξεκαθαρίζοντας ότι «ουδέποτε προσκληθήκαμε ως Δήμος στη συνάντηση των γενικών γραμματέων των ΟΤΑ».
Η «Α» επικοινώνησε άμεσα με τον Γ. Πατούλη, ζητώντας το σχόλιό του για όσα διαδραματίστηκαν νωρίτερα έξω από γνωστό ξενοδοχείο του Αμαρουσίου, μεταξύ εργαζομένων των Δήμων και της αστυνομίας.
Ο δήμαρχος, διευκρινίζοντας εξ αρχής ότι, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν έχει εικόνα για το τι ακριβώς διαδραματίστηκε εις βάρος του γενικού γραμματέα του Δήμου και προέδρου της Ένωσης «Κλεισθένης», ωστόσο «καταδίκασε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», χαρακτηρίζοντας τα επεισόδια «αδιανόητα και απαράδεκτα, που οδηγούν σε καταστάσεις οδομαχιών και ζούγκλας με κίνδυνο τραυματισμών».
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «ο Δήμος ουδέποτε έλαβε κάποια πρόσκληση για συμμετοχή» στη συνάντηση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το μόνο που έχω πληροφορηθεί είναι ότι επρόκειτο για μια συνάντηση που προφανώς αφορούσε τον σύλλογο των γενικών γραμματέων, ώστε να πάρουν κάποιες αποφάσεις σε συνδικαλιστικό επίπεδο για διάφορα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι υπήρξαν και δήμαρχοι, όπως ο Κώστας Ιωαννίδης (Βριλήσσια), που προσήλθαν στη συνάντηση, ο Γ. Πατούλης δήλωσε άγνοια, υποθέτοντας παράλληλα ότι «ενδεχομένως το συνδικαλιστικό όργανο του «Κλεισθένη» να είχε καλέσει δημάρχους μέσω επαφών με διάφορα συλλογικά αυτοδιοικητικά όργανα, όπως για παράδειγμα ο σύνδεσμος «21 ΟΤΑ», καθώς, όπως γνωρίζω, υπάρχουν τέτοιες επαφές και συνεργασίες».
Ο δήμαρχος έκλεισε τις δηλώσεις του επαναλαμβάνοντας κατηγορηματικά ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είχε καμία εμπλοκή στο όλο το θέμα που δημιουργήθηκε».
Γιάννης Μπεθάνης