Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας έκοψαν ο πρόεδρος του και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ.
Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της πρώτης για το 2015 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Παρόντες ήταν ο κ. Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας και αντιπρόεδρος, ο κ. Γεώργιος Μακρυνός, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και αντιπρόεδρος, ο κ. Ιωάννης Λαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και γενικός γραμματέας, ο κ. Παναγιώτης Ζητάκης, δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης και ειδικός γραμματέας Αποκεντρωμένων και Παραμεθόριων Περιοχών, η κ. Νέλλη Λάβδα, δημοτική σύμβουλος Φιλοθέης – Ψυχικού και αναπλ. ταμίας, η κ. Ελπινίκη Ανδρεάδου, αντιδήμαρχος Λαγκαδά, μέλος, ο κ. Νικόλαος Παντελιάς, αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μέλος, ο κ. Παναγιώτης Ελευθερίου, αντιδήμαρχος Γαλατσίου, η κ. Ζωή Φωτεινού, αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής ως εκπρόσωπος δημάρχου, η κ Μαρία Γκόγκου, συντονίστρια Δήμου Γαλατσίου στο ΕΔΔΥΠΠΥ, ο κ. Χρίστος Γώγος, μέλος Υγείας και Πρόνοιας στην ΚΕΔΕ. Επίσης, παρόντες ήταν ο διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και προσωπικό του Δικτύου.
Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε «η νέα χρονιά για το Δίκτυο να αποτελέσει σταθμό για την πρόληψη της υγείας συνεχίζοντας την υλοποίηση ακόμα περισσότερων προγραμμάτων πανελλαδικά, με στόχο την προστασία της υγείας των δημοτών μας» και πρόσθεσε: «Ήδη στο χρόνο που πέρασε αναπτύχθηκαν προγράμματα πρόληψης σε δεκάδες Δήμους – μέλη (οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακού κινδύνου, καρκίνου παχέος εντέρου, τηλεϊατρικής κλπ), καθώς και εκδηλώσεις ενημέρωσης για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και άλλα ζητήματα Δημόσιας Υγείας. Αναπτύχθηκε επίσης κατά την περσινή χρονιά πιλοτικά σε 14 Δήμους ο πρωτοπόρος θεσμός για την πρόληψη των Δήμων, τα ΚΕΠ Υγείας και προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας σε Δήμους μέλη του Δικτύου, με τη συγχρηματοδότηση ευρωπαϊκών πόρων.
Κυρίως όμως είχαμε την εξαιρετική τιμή ως Δήμος και ως Δίκτυο να οργανώσουμε το 2014 το Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, που διήρκησε 4 ημέρες στην Ελλάδα, με 500 προσκεκλημένους και τη συμμετοχή περισσότερων από 40 χώρες του κόσμου. Κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνέδριου το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έδωσε ένα μήνυμα ουσιαστικής παρέμβασης στις πολιτικές Δημόσιας Υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο».