«Καλοκαίρι με μειωμένο πληθυσμό κουνουπιών», χαρακτηρίζει το φετινό με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα, μετά την ολοκλήρωση του πρόγραμματος οικολογικών ψεκασμών που προηγήθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.
Η έναρξη του προγράμματος – η οποία ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά (Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2015) – σε συνδυασμό με τις τακτικές εφαρμογές προνυμφοκτονίας απέτρεψαν, σύμφωνα με τους επιστημονικά υπευθύνους των προγραμμάτων ψεκασμού, την δημιουργία εστιών, που πραγματοποιήθηκαν σε 11 κύκλους (έναρξη 9 Απριλίου – λήξη 11 Σεπτεμβρίου 2015).
Στο μεταξύ, όπως ενημερώνει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα, συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό των ρεμάτων, με σκοπό τόσο την υγιεινή, όσο και την αποφυγή υπερχείλισης ενόψει επερχόμενων βροχοπτώσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε ρέματα του Δήμου Αμαρουσίου από τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργο Καραμέρο και την προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Ε. Μπαϊρακτάρη, παρουσία τεχνικού κλιμακίου της Περιφέρειας.
Ειδικότερα, έγινε αυτοψία στο ρέμα Βύρωνος, στο ύψος της οδού Κυρίλλου όπου αποφασίστηκαν τα σημεία που χρήζουν καθαρισμού καθώς και τα σημεία αποκατάστασης των πρανών του ρέματος.
Αυτοψία έγινε και στο ρέμα Σαπφούς, βορειοανατολικά της Λ. Κηφισίας στο ύψος της οδού Μεσογείων. Στο εν λόγω ρέμα αναμένεται η ολοκλήρωση της οριστικής οριοθέτησης από πλευράς του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε στη συνέχεια να ενταχθούν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής οι τεχνικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες.