Με στόχο να προωθήσει τη διά βίου μάθηση και την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, ο Δήμος Διονύσου, προχώρησε στην ίδρυση Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου.
Πρόκειται -όπως σημειώνει η δημοτική Αρχή- για μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ευρεία μόρφωση και κατάρτιση των δημοτών, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου, με τρόπο προσιτό και κατανοητό.
Το Ανοιχτό Δημοτικό Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες, χωρίς μορφωτικούς, ηλικιακούς, φυλετικούς, θρησκευτικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, 19:00 – 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, σε τριμηνιαίους κύκλους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται και θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι εισηγητές των μαθημάτων δεν απαιτείται να είναι πανεπιστημιακοί καθηγητές, αλλά να διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στο αντικείμενό τους. Την επιμέλεια του προγράμματος και την πρόσκληση των ομιλητών έχει αναλάβει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στο politismos@dionysos.gr ή γραπτά στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Αν απαιτηθεί, σε περίπτωση δηλαδή εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπερβολικού αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα αποστέλλεται σε σχολεία και άλλα μέσα ενημέρωσης των δημοτών. Με αυτή την πρωτοβουλία, ο Δήμος Διονύσου φέρνει τη γνώση πιο κοντά στους πολίτες, ενισχύοντας την καλλιέργεια, τη διά βίου εκπαίδευση και την προσωπική ανάπτυξη όλων των συμμετεχόντων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2025
27 Μαρτίου
«Οι άγνωστες μορφές της Επανάστασης του 1821»
Σπύρος Αλεξίου, φιλόλογος – συγγραφέας.
3 Απριλίου
«Η Θεά Αφροδίτη: Λατρεία & Εικονογραφία»
Αλίκη Γούτου, αρχαιολόγος, μεταφράστρια, MA στην κλασσική αρχαιολογία, MA στην επιστημονική μετάφραση Πανεπιστήμιο Roma I «La Sapienza».
10 Απριλίου
«Πρόληψη εγκαυμάτων σε οικιακό περιβάλλον»
Φίλιος-Αλέξανδρος Λυσιώτης, πλαστικός χειρουργός Νοσοκομείο ΚΑΤ.
24 Απριλίου
«Οστεοαρθρίτιδα και Οστεοπόρωση, δύο επιδημίες της εποχής μας»
Δρ. Πέτρος Κυριαζόπουλος, ορθοπαιδικός χειρουργός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.
8 Μαΐου
«Από τις τριήρεις στα υποβρύχια»
Δρ. Ιωάννης Κολλινιάτης, υποναύαρχος Π.Ν. εν αποστρατεία.
15 Μαΐου
«Ο Δήμος της Αρχαίας Ικαρίας»
Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
22 Μαΐου
«Ο Μπρέχτ και το θέατρο του 20ου αιώνα»
Γιάννης Βογιατζής, MA Φιλοσοφία και Λογοτεχνία, μεταφραστής-επιμελητής, σκηνοθέτης.
29 Μαΐου
«Σύγχρονη θεραπεία για τα εγκεφαλικά επεισόδια»
Παναγιώτης Παπαναγιώτου, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Νευροακτινολογίας στο Νοσοκομείο Bremen-Mitte.
5 Ιουνίου
«Πλημμύρες σε αστικές περιοχές – Εκτίμηση και Διαχείριση του Πλημμυρικού Κινδύνου. Η σημασία των αστικών ρεμάτων»
Δημήτρης Ζαρρής, δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ – M.Sc. Υδρολογίας, μελετητής Υδραυλικών Έργων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων – αντιπρόεδρος Συλλόγου «ΡΟΗ – Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων».
12 Ιουνίου
«Ο συνδεδεμένος και δικτυωμένος κόσμος της Μεσογείου: από την ύστερη αρχαιότητα μέχρι το Βυζάντιο»
Καίτη Πάπαρη, μεταδιδάκτωρ ιστορικός Σύγχρονης Ιστορίας, υπεύθυνη Εκδόσεων Πανεπιστημίου Πατρών.
Ειδήσεις από τον Διόνυσο στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook