Ένα διαδικτυακό σεμινάριο «Αρχαιολογίας & Μνημείων» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, στις 18:30, από τον καθηγητή Δρ. Αθανάσιο Νακάση, Αρχιτέκτονα MSc, Πρόεδρο του Ελληνικού ICOMOS.. Θέμα του σεμιναρίου θα είναι «Τα Τείχη του Πειραιά – Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Διάλεξη, με ταυτόχρονη παρουσίαση κειμένου και κατόπιν ερωτήσεις – επεξηγήσεις».
Όπως σημειώνει η σχετική ενημέρωση, «ο Αθανάσιος Νακάσης θα παρουσιάσει, για 11η φορά, αφιλοκερδώς στον Δήμου Διονύσου θέματα που αφορούν στην αρχαιολογία και στα ελληνικά μνημεία. Διακεκριμένος επιστήμονας Δρ. αρχιτέκτονας και καθηγητής, με πλήθος έγκριτων δημοσιεύσεων και διαλέξεων περί της ελληνικής αρχαιότητας, έχει υπηρετήσει στο ΥΠΠΟ επί 36 χρόνια. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου.
Δίδαξε επί 20ετίας στο ΤΕΙ – νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής τα μαθήματα «Τεχνικές Ανασκαφής», «Πρώτα σωστικά Μέτρα στις ανασκαφές», «Αποτυπώσεις», «Αναστηλώσεις» και «Αρχαία Τεχνολογία». Κανείς αρχιτέκτονας στην Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει σε τόσες πολλές ανασκαφές (δεκάδες) όσο ο Αθ. Νακάσης επί 44 συναπτά έτη και συνεχίζει ακόμα.
Ο Αγγ. Νακάσης εργάζεται στο ΥΠΠΟ και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ανασκαφών τα τελευταία 20 χρόνια, με πολλές δημοσιεύσεις και διαλέξεις στο ενεργητικό του.
Υπεύθυνη από πλευράς του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ» είναι η Πρόεδρος Άννα Γρώππα-Στασινοπούλου, ενώ διαχειρίστρια του ZOOM Meeting, για τη διαδικτυακή μετάδοση του σεμιναρίου, είναι η Αναστασία Στασινοπούλου». Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ζωντανά το σεμινάριο μπορούν να βρουν ΕΔΩ τον σχετικό σύνδεσμο καθώς και τον κωδικό εισόδου.