Σε λειτουργία θα τεθεί από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, μια νέα υπηρεσία η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου, για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους κατοίκους.
Πρόκειται για τη δωρεάν τοποθέτηση κάδου βιοαποδομήσιμων -χωρητικότητας 10 m3- η οποία εκτελείται μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.
Πώς προγραμματίζονται τα ραντεβού
– Ο πολίτης καλεί ή στέλνει μήνυμα “Viber” στο 6930074751, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 13:00, και προγραμματίζεται το ραντεβού σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των κάδων.
– Φροντίζει να κλείσει το ραντεβού δύο τουλάχιστον εικοσιτετράωρα πριν τις προγραμματισμένες εργασίες στον κήπο του.
– Φροντίζει ώστε στο σημείο που θα τοποθετηθεί ο κάδος να υπάρχει ελεύθερος χώρος μήκους τουλάχιστον 6 μέτρων.
– Φροντίζει ώστε οι εργασίες να ολοκληρώνονται την ημέρα που έχει προγραμματιστεί το ραντεβού για την τοποθέτηση του κάδου.
– Οι τοποθετήσεις των κάδων θα γίνονται καθημερινά, από Δευτέρα έως Σάββατο. Επίσης κατόπιν συνεννόησης θα προγραμματίζεται η αυθημερόν απομάκρυνσή τους.
Τι πετάμε στον κάδο
Στους κάδους απορρίπτονται βιοαποδομήσιμα που προκύπτουν από κλαδέματα στις ιδιοκτησίες.
Δεν πετάμε αδρανή υλικά (μπάζα), οργανικά ή άλλα απορρίμματα, επίσης δεν πετάμε ανακυκλώσιμα.
Το όφελος της νέας υπηρεσίας
Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μανώλης Κόκκαλης, ο Δήμος Διονύσου, ως αραιοκατοικημένος και μεγάλης έκτασης, με πολύ πράσινο, μεγάλους κήπους και πολλά αδόμητα οικόπεδα, παράγει και διαχειρίζεται ετησίως σημαντικούς όγκους κλαδεμάτων και λοιπών απορριμμάτων φυτικής προέλευσης. Τα μεγέθη αυξήθηκαν ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της Μήδειας αλλά και των εντεινόμενων προληπτικών μέτρων έναντι καταστροφικών πυρκαγιών. Με την νέα υπηρεσία:
– Επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού και ο εξορθολογισμός της χρήσης πόρων και μέσων που διαθέτει ο Δήμος.
– Απομακρύνεται άμεσα η παραγόμενη και συσσωρευόμενη καύσιμη ύλη και περιορίζονται οι κίνδυνοι για καταστροφική πυρκαγιά.
– Ο Δήμος απαλλάσσεται από απορρίμματα που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε εστίες μόλυνσης και διατηρείται καθαρός.
«Όπως όλες οι πρωτοβουλίες μας για την καθημερινότητα, έτσι και αυτή χρειάζεται τη συνεργασία των κάτοικων για να επιτύχει», τονίζει ο Μ. Κόκκαλης καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.