Το «παρών» στη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής τον υπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη έδωσε η δήμαρχος Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Ίσσαρη.
Η σύσκεψη, η οποία έγινε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, είχε ως κύριο αντικείμενο τον αποτελεσματικό συντονισμό του κρατικού μηχανισμού και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας ενόψει της χειμερινής περιόδου στην Περιφέρεια Αττικής. Στη συζήτηση συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η δήμαρχος είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συζητήσεις με στελέχη του Υπουργείου και αυτοδιοικητικούς και να αναφερθεί στις ιδιαιτερότητες των περιοχών του Δήμου Διονύσου, που χαρακτηρίζονται από εκτεταμένες δασικές εκτάσεις και ιδιαίτερη μορφολογία, καθώς και στην ανάγκη στενής συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου, ο γενικός γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, Πέτρος Καμπούρης, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος ΠΣ Θεόδωρος Βάγιας, ο γενικός διευθυντής Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Βαγγέλης Γκουντούφας, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Αθανάσιος Μπαλάφας, ο συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής υποστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Παππάς, καθώς και διοικητές Πυροσβεστικών Σταθμών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του ΕΚΑΒ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ, των Δασαρχείων και εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
«Η παρουσία του Δήμου Διονύσου στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώνει τη διαρκή εγρήγορση και ενεργό συμμετοχή της δημοτικής Αρχής στις διαδικασίες πρόληψης και ετοιμότητας για την προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος», τονίστηκε στη σχετική ενημέρωση.
Ειδήσεις από τον Διόνυσο στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook









































































































