Μελέτη Αναθεώρησης ΓΠΣ Δήμου Χαλανδρίου
Π.1.3. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Το ευρύτερο ευρωπαϊκό και εθνικό πλαίσιο πολιτικής για τις πόλεις
Οι βασικές αρχές που διέπουν τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης του Β2 Σταδίου, ακολουθούν τις αρχές της Αειφόρου / Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτές προσδιορίζονται στα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τα οποία έχει διατυπωθεί το Πρώτο Σχέδιο για την «Εθνική Στρατηγική για την Αειφόρο Ανάπτυξη», τον Μάιο του 2007, από την Ελληνική Πολιτεία…
Η στρατηγική Αειφόρου Ανάπτυξης αποτελεί ένα πλαίσιο που διατρέχει όλες τις επιμέρους τομεακές / θεματικές στρατηγικές, καθώς αποτελεί θεμελιώδη αρχή που ενσωματώνεται απαραίτητα σε όλες τις κοινοτικές και επομένως και τις εθνικές πολιτικές. Επιπλέον, αποτελεί για την Ε.Ε. κατευθυντήριο πλαίσιο για την κατανομή των κονδυλίων στις επί μέρους πολιτικές και δράσεις.
Στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, οι πόλεις βιώνουν ευρείς κοινωνικοοικονομικούς μετασχηματισμούς, όπως αυτοί αντανακλώνται στην αναδιάρθρωση της βιομηχανικής δομής και στο πέρασμα στην οικονομία των υπηρεσιών….»
Αυτά έχουν ψηφίσει οι παρατάξεις Κουράση, Ανδρεόπουλου, Λαδόπουλου, Παττακού Πανταζή. Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 15/1/2014.
Με βάση την ψήφο τους, προσδιορίζουν ότι το Χαλάνδρι ανήκει στην Α4 χωρική ενότητα με οικονομικό κέντρο το Μαρούσι (βλέπε Mall/GoldenHall/Avenueκαι λοιπά μεγαθήρια). ‘Ετσι, την «αποστολή» του Χαλανδρίου τη ζούμε οδυνηρά με την μετατροπή του σε μπαρούπολη.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ:
Το μετρό δεν πέρασε από το κέντρο της πόλης, αλλά θα περάσει από το Μαρούσι.
Την ίδια ώρα που το Χαλάνδρι σε κάθε βροχή πλημμυρίζει με θλιβερό αποτέλεσμα νεκρούς και Χαλανδραίους με κατεστραμμένο το βιός τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει λεφτά ειδικά για την ανακατασκευή της πλατείας.
Οι κάτοικοι του κέντρου εκδιώκοντια κακήν κακώς από τα σπίτια τους –και μαζί τους οι επαγγελματίες που ζουν από αυτούς- γιατί χορεύουν όλη νύχτα στους «ξέφρενους» ρυθμούς της μουσικές με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής.
Δίνεται η δυνατότητα στη Ριζάρειο & το ίδρυμα Χατζηκώνστα, να χτίσουν μεγαθήρια 25.000 τ.μ. & 10.000 τ.μ. αντίστοιχα.
Δεν περιγράφονται χώροι κατάλληλοι για τις ανάγκες της καθαριότητας, μιας που η πρόθεση είναι να παραδοθεί στους ιδώτες και να πληρώνουμε οι Χαλανδραίοι τα μαλλιά της κεφαλής μας.
Οι γειτονιές δεν έχουν ούτε φώτα, ώστε να βλέπουμε τις λακκούβες στους μισοκατεστραμμένους δρόμους.
Ενώ οι πολιτιστικές και οι αθλητικές υποδομές είναι ελλιπέστατες, ψήφισαν ότι υπάρχει επάρκεια, διότι τις ανάγκες μπορούν να τις καλύψουν οι ιδιώτες.
Αυτά έχουν ψηφίσει οι παρατάξεις Κουράση / Ανδρεόπουλου/ Παττακού / Πανταζή.
Αυτά που δεν θα σας πουν προεκλογικά αυτές οι παρατάξεις είναι ότι ετοιμάζονται να σας χαρατσώσουνη ξανά.
Γιατί τι άλλο σημαίνει:
«Μελέτη Αναθεώρησης ΓΠΣ Δήμου Χαλανδρίου
Δυνατότητα εξεύρεσης πόρων για απαλλοτριώσεις
Για τη δημιουργία των κοινόχρηστων και κοινοφελών χώρων που έχει ανάγκη το Χαλάνδρι είναι πλέον δυνατόν να συγκεντρωθούν πόροι σε τοπικό επίπεδο για το σκοπό αυτό».
Όλοι μαζί, οι επί σειρά ετών χρησμένοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζουν ζημιώνοντας τους Χαλανδραίους, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Τώρα ανακατεύουν την τράπουλα για να χαθούν τα ίχνη τους. Αλλά ο Μανωλιός όσο και να βάζει τα ρούχα του αλλιώς, δεν αλλάζει. Είναι ίδιοι γιατί έχουν τα ιδία αφεντικά και εκτελούν εντολές από το ίδιο κέντρο, των Βρυξελλών, που μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια καταστρέφει κάθε παραγωγική διαδικασία στην χώρα μας, στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής, και μας προορίζει για κάποιες υπηρεσίες, ώστε να μας έχει πάντα στο χέρι.
Αλλά και οι χρισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ «αριστεροί», επειδή ακριβώς δεν αμφισβητούν τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «διαφωνούν» με τα αποτελέσματα χωρίς να αποκαλύπτουν ποια συγκεκριμένη πολιτική τα προκαλεί. Ψαρεύουν έτσι στα θολά νερά, φτιάνοντας στο Χαλάνδρι τις περίφημες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.)- πατέντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να φορτώσει στις πλάτες των πολιτών τις υποχρεώσεις του κράτους για κοινωνική πολιτική-. Δεν είναι τυχαίο ότι, όταν ο Δήμος μείωσε στο μισό τις θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς, η συγκεκριμένη παράταξη έφτιαξε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. όπου οι γονείς πληρώνουν. Επίσης, αντί για την διεκδίκηση Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, έφτιαξε συνεταιριστικό φροντιστήριο, που και εκει πληρώνουν οι γονείς, ενισχύοντας έτσι και εκεί την παραπαιδεία.