Oλοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το μήνυμα του επισμηναγού Χρήστου- Παρι- Χαρίτου, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακή επίδειξη με μαχητικό αεροσκάφος F-16 Fighting Falcon, εκτελώντας ελιγμούς αυξημένης δυσκολίας.
«Μία λέξη αλλάζει την ιστορία για τους Έλληνες αυτή η λέξη είναι το ΟΧΙ. Σήμερα τιμούμε εκείνους που στάθηκαν όρθιοι. Θυμόμαστε ότι η Ελευθερία δεν χαρίζεται. Χρόνια Πολλά Ελλάδα»., ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πιλότος μέσω ασυρμάτου, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα τιμής, εθνικής υπερηφάνειας και διαρκούς υπενθύμισης της ιστορικής σημασίας του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, δηλώνοντας:
«Κύριε επισμηναγέ. Αυτήν τη στιγμή, σήμερα, την 28η Οκτωβρίου, τόσο εσείς όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας επιβεβαίωσαν ότι για την Ελλάδα ισχύει πάντα το εξής: Η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα. Η μεγαλοσύνη μετριέται με της ψυχής το σίδερο και το αίμα. Χρόνια πολλά και συγχαρητήρια για τη σημερινή σας επίδειξη που μας έκανε όλους υπερήφανους»





































































































