Από την έντυπη έκδοση της εβδομαδιαίας Αμαρυσίας – 23/03/2024
H Δικαιοσύνη θα έχει ασφαλώς τον τελικό λόγο για την τραγωδία των Τεμπών, αφού συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης, ωστόσο η πολιτική αντιπαράθεση είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα. Η ένταση και το «πυρ ομαδόν» της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης σημάδεψε άλλωστε τη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Τετάρτη, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα θεωρούν ότι το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας επιδιώκει να βάλει «ταφόπλακα» στις όποιες ευθύνες υπουργών και άλλων πολιτικών προσώπων που προέρχονται από τη Ν.Δ. Μολαταύτα, η αντιπολίτευση απέφυγε να προχωρήσει στην πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Την ίδια στιγμή, από την πλευρά της, η κυβέρνηση απαντά με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά συγκεκριμένων στελεχών της αντιπολίτευσης, όπως για παράδειγμα αυτά που είπε ο Παύλος Μαρινάκης, δείχνοντας προς την πλευρά του Κώστα Αρβανίτη και άλλων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «πολιτικές βδέλλες που εκμεταλλεύονται τον πόνο των συγγενών των θυμάτων», εννοώντας την παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία φωτογραφήθηκε πράγματι με τον Κ. Αρβανίτη.
H κυρία Καρυστιανού είναι μητέρα ενός από τα θύματα της τραγωδίας και πρόεδρος της επιτροπής που συνέστησαν οι συγγενείς των θυμάτων, η οποία πάντως μίλησε στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και ζήτησε γι’ ακόμη μια φορά ν’ αποδοθούν ευθύνες, υπενθυμίζοντας και το ψήφισμα για το οποίο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο υπογραφές πολιτών, εκφράζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και με λογική τη συγκινησιακή φόρτιση του λόγου της το κοινό αίσθημα για απόδοση δικαιοσύνης στο όνομα των 57 ψυχών που χάθηκαν σ’ αυτό το φοβερό δυστύχημα.