Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «KINITRO» και το βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία «Labyrinth of Senses» σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, διοργανώνουν μια σειρά από συμπεριληπτικές δράσεις:
• Τρίτη 20 Ιουνίου, 18:00-21:00 (Facebook event: https://www.facebook.com/events/224021750368182/)
• Σάββατο 24 Ιουνίου, 12:00-16:00 (Facebook event: https://www.facebook.com/events/772240211028495/)
• Τετάρτη 19 Ιουλίου από τις 18:00-21:00 (Facebook event: https://www.facebook.com/events/ 799292221584464/) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144)
Με το Labyrinth of Training, ένα εργαστήριο εξοικείωσης, θα βιώσετε έναν νέο διαδραστικό τρόπο σκέψης για την αναπηρία, ενώ θα δημιουργήσουμε μια κοινότητα ενεργών πολιτών με στόχο να ξεπεράσουμε την προκατάληψη και την παραπληροφόρηση που περιβάλλει τα άτομα με αναπηρία με τη χρήση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση) και 10 (Μείωση των Ανισοτήτων).
Εάν θέλετε να μας γνωρίσετε καλύτερα και να περάσετε ένα απόγευμα γεμάτο προκλήσεις ενώ εκπαιδεύεστε, δηλώστε συμμετοχή στη φόρμα: https://bit.ly/3AtrULU. Η είσοδος είναι ελεύθερη και δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Tα Labyrinth of Trainings απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, με σκοπό τη δημιουργία μιας συμπεριληπτικής και δίκαιης κοινωνίας.
Η «KINITRO» ιδρύθηκε με στόχο να υπογραμμίσει τις αξίες της συμπερίληψης, δημιουργικότητας και προσβασιμότητας, θέτοντας νέες βάσεις στην εκπαίδευση και επενδύοντας σ’ αυτήν. Βασιζόμενη, λοιπόν, στις θεμελιώδεις αυτές αρχές, η KINITRO ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προάγει την κριτική σκέψη, δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα καταρρίπτει τα στερεότυπα.
Το «Labyrinth of Senses» θα αποτελεί, πλέον, το μακροβιότερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δείγμα της επιτυχημένης πορείας του, όπως αυτό επιβεβαιώνεται από εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Στο ταξίδι του, έχει επηρεάσει πάνω από 45.000 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, σε 28 χώρες, διοργανώνοντας περισσότερα από 500 βιωματικά εργαστήρια.
Η «KINITRO» δημιουργήθηκε ως απότοκο των επιτυχιών και βραβεύσεων του «Labyrinth of Senses», ένα disABILITY AWAREness workshop.
Προσωπικό μας μέλημα, λοιπόν, είναι να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο μονοπάτι που ήδη, εδώ και 9 χρόνια, έχουμε χαράξει και να συνεχίζουμε να εμπνέουμε ανθρώπους να βρουν τη σπίθα μέσα τους «Find the spark in you». Ο τρόπος είναι απλός. Με τη διεξαγωγή σεμιναρίων και σεμιναριακών κύκλων, εκπαιδεύσεων και workshop σε σχολεία, αλλά και μέσω της συμμετοχής μας σε events μεγάλου βεληνεκούς και εκπαιδεύσεις εταιρειών μέσα από tailor-made Diversity & Inclusion Days, καταφέρνουμε να επηρεάζουμε θετικά όσους ψάχνουν κίνητρο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.kinitro.org καθώς και να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@kinitro.org και 6942 574 831.