Την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα από πρόθεση ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη των 68 κατηγορουμενων της Χρυσής Αυγής, η οποία στήριξε δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του μουσικού, δεν ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή, η οποία δεν θα είχε όφελος, αλλά αντιθέτως ζημιά από μια τέτοια πράξη.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα, όπως αναφέρει το ΑΜΕ – ΜΠΕ, ούτε ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, ούτε ο βουλευτής της περιοχής Ιωάννης Λαγός έδωσαν εντολή για όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι, ούτε όμως και τα μέλη της Τοπικής που κινητοποιήθηκαν εκείνο το βράδυ – νομίζοντας οι περισσότεροι πως θα μοιράσουν τρόφιμα – ήξεραν το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Γιώργου Ρουπακιά.
Σύμφωνα με την κα Αδαμαντία Οικονόμου ο Γ. Ρουπακιάς ήταν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτελέσμα των ενεργειών του, και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενο μαχαίρι, έπληξε τον Παύλο Φύσσα δύο φορές στο ύψος της καρδιάς». Όπως υποστήριξε η εισαγγελέας αν ο Ρουπακιάς είχε προσχεδιάσει το έγκλημα, δεν θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της αδελφής του και θα έκρυβε τις πινακίδες. Τέλος μετά την ολοκλήρωση της πρότασης της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, φίλοι του μουσικού, αλλά και η μητέρα του, αποχώρησαν από την αίθουσα δυσαρεστημένοι.