Αρκετά ικανοποιητική χαρακτηρίζεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς η κίνηση στα καταστήματα της πόλης κατά τη διάρκεια των εορτών, συγκρατημένες, ωστόσο, είναι οι προσδοκίες για την περίοδο των εκπτώσεων.
Η «Α» μίλησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μάρκο Πανέττα, ζητώντας του την εκτίμησή του για όλα τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν και είχαν άμεση ή έμμεση επίπτωση στην αγοραστική κίνηση, αλλά και για το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Κηφισιάς.
«Μέχρι στιγμής πήγαμε αρκετά καλά, ειδικά μέσα στις γιορτές», σημειώνει ο κ. Πανέττας, τονίζοντας ότι «τα γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα το περασμένο διάστημα δεν είχαν δυσμενείς επιπτώσεις στην εμπορική κίνηση στην Κηφισιά». Προβληματισμένος, ωστόσο, εμφανίστηκε ως προς την περίοδο των εκπτώσεων: «Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ο κόσμος έχει ξοδέψει τον 13o μισθό ήδη και οι εκτιμήσεις μας δεν είναι το ίδιο αισιόδοξες».
«Οι καλύτερες δυνατές εκπτώσεις»
Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «οι έμποροι της Κηφισιάς έχουν τη διάθεση να κάνουν τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις στα προϊόντα τους, προκειμένου να προσελκύσουν το κοινό».
Παρά το γεγονός ότι το εμπορικό κέντρο συγκεντρώνει παραδοσιακά πολύ κόσμο, όπως φαίνεται η ανάπτυξη των μεγάλων εμπορικών κέντρων που λειτουργούν στο Μαρούσι έχει και σε αυτή την περίπτωση τις επιπτώσεις της. «Δεν θα ήταν σωστό, μεν, να πούμε ότι είμαστε εναντίον της λειτουργίας τους και του ανταγωνισμού, αλλά από την άλλη, δε, πρέπει να ομολογήσουμε ότι υπάρχουν όντως δυσμενείς επιπτώσεις στην αγοραστική κίνηση και στην δική μας πόλη, κυρίως λόγω της ευκολότερης πρόσβασης και των μεγάλων χώρων στάθμευσης που διαθέτουν», σημειώνει.
«Στάθμευση, το μεγάλο πρόβλημα»
Το πρόβλημα της εύκολης πρόσβασης, το οποίο συνδέεται άμεσα με το θέμα της στάθμευσης, τίθεται ως βασικό στη λίστα με τα προβλήματα που θέτει επί τάπητος ο Εμπορικός Σύλλογος.
Κληθείς, μάλιστα, να σχολιάσει τα έργα ανάπλασης του κέντρου, τα οποία αποτελούν την προμετωπίδα των έργων της δημοτικής αρχής για την χρονιά που έρχεται, ανοίγει την πόρτα του διαλόγου στην διοίκηση, περιμένοντας, όμως, από εκείνη να γίνει το πρώτο βήμα.
«Δεν διαφωνούμε ως προς τα έργα που στόχο έχουν, αν μη τι άλλο, να αναβαθμίσουν την εικόνα του ιστορικού κέντρου της Κηφισιάς», αναφέρει αρχικά και προσθέτει: «Το θέμα είναι να υπάρχει πρόσβαση για τους επισκέπτες. Καλοί οι πεζόδρομοι, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν χώροι στάθμευσης, ώστε να μπορεί ο κόσμος να παρκάρει το αυτοκίνητό του και να ψωνίζει».
Το «μπαλάκι» στον Δήμο
Στο ερώτημα αν ο σύλλογος έχει κληθεί από τη δημοτική αρχή να καταθέσει τις προτάσεις και τις απόψεις του για την εικόνα του κηφισιώτικου κέντρου και τα έργα που προγραμματίζονται, ο κ. Πανέττας ήταν αρνητικός. «Δεν έχουμε κληθεί για διάλογο από την διοίκηση και την περιμένουμε να μας καλέσει», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς, θα πραγματοποιηθούν εντός του ερχόμενου Φεβρουαρίου.







































































































