AΠΟΛΟΓΙΣΜΟ των πεπραγμένων του 2011, αλλά και ανάλυση των προοπτικών για το άμεσο μέλλον έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΤΕ) Μιχάλης Τσαμάζ, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο Μ. Τζαμάζ αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επόμενων χρόνων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις του Οργανισμού, οι οποίες φθάνουν τα 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016. Από τις οφειλές αυτές, τα 2,1 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν το 2013 και για να συμβεί αυτό θα πρέπει, εκτός των χρημάτων που θα εξασφαλίσει ο ΟΤΕ, να υπάρξει και κάποιο δάνειο περίπου 700 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ δεν δίστασε να πει ότι, εάν η λύση του δανείου αποδειχθεί ανέφικτη, είναι αποφασισμένος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κάλυψη των οφειλών του οργανισμού, συμπεριλαμβανόμενου και του «παγώματος» των επενδύσεων.
Αναφορικά με τις εξελίξεις που αναμένει για το 2012, ο Μ. Τσαμάζ υπήρξε εξαιρετικά φειδωλός, λόγω των δύσκολων και ρευστών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.
Θάνος Σταθόπουλος





































































































