Η ιταλική φινέτσα και γεύση σε όλο της το μεγαλείο. Σε ένα παλιό αρχοντικό στο Μαρούσι, δύο Iταλοί συνεργάστηκαν δημιουργώντας ένα απρόσμενο ταξίδι στη γειτονική χώρα από τη μεστή γεύση του ιταλικού βορρά απ’ όπου κατάγεται ο chef Τζιοβάνι Καρατσόλο (chef στο εστιατόριο της Σκάλας του Μιλάνο) έως τη μαεστρία και το μεράκι στο καλό σπιτικό φαγητό του νότου, τόπο καταγωγής του pizzaiolo Άλεξ Καμαράνα.
Στο ζεστό περιβάλλον του Opera Prima, οι δύο δεξιοτέχνες της ιταλικής κουζίνας χρησιμοποιούν τις πιο αγνές πρώτες ύλες και ολόφρεσκα υλικά, δημιουργώντας αυθεντικά ιταλικά πιάτα, pasta για κάθε προτίμηση, σαλάτες και ορεκτικά σε πρωτότυπους συνδυασμούς, μοναδικά πιάτα με κρέας ή ψάρι, ριζότο και παραδοσιακές ναπολιτάνικες πίτσες ψημένες σε φούρνο με ξύλα. Όλα αυτά μαζί με την άρτια εξυπηρέτηση του πελάτη, περιμένουν τους επισκέπτες του νέου εστιατορίου για να γνωρίσουν την ιταλική κουζίνα στην πιο αυθεντική εκδοχή της.
Ξεκινήστε λοιπόν με ένα από τα εξαιρετικά πρώτα πιάτα, προσούτο, μοτσαρέλα, μπούφαλα, ντοματίνια και ρόκα, συνεχίστε με χειροποίητα παραδοσιακά ζυμαρικά με λιωμένο βούτυρο και τρούφα ή με paccheri με γαρίδες και καραβίδες μαγειρεμένα στο ζωμό τους, για όσους προτιμούν τον ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό των ζυμαρικών με τα θαλασσινά. Οι λάτρεις του κρέατος θα ενθουσιαστούν με μερικά από τα κυρίως πιάτα όπως οι φέτες μοσχαριού με ρόκα και παρμεζάνα αλλά και το φιλέτο βοδινό rossini, σπεσιαλιτέ του εστιατορίου.
Συνοδέψτε την επιλογή του κυρίως πιάτου σας με μία σαλάτα με αχλάδια, κατσικίσιο τυρί, φρούτα εποχής και ξύδι βαλσάμικο ή σαλάτα με ψητές γαρίδες, τραγανό μπέικον και εσπεριδοειδή.
Για το grande finale, αφήστε να λιώσει αργά και απολαυστικά στο στόμα σας το γνήσιο ιταλικό τιραμισού με τη γεμάτη γεύση της παραδοσιακής κρέμας.