Την ενίσχυση των επενδύσεών του στα Βαλκάνια μέσα από εξαγορές στην Αλβανία και τη Ρουμανία προωθεί ο ΟΤΕ. Μετά από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων σε Σκόπια, Σερβία και Βουλγαρία, η διοίκηση του ΟΤΕ προσανατολίζεται στη «στήριξη» των εταιρειών σε Ρουμανία και Αλβανία, όπου δραστηριοποιείται ήδη μέσω τριών εταιρειών: της Rom Telekom, της Telekom Romania και της AMC.
Ήδη πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση του Οργανισμού να είναι σε διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινοπραξίας Calik Enerji telekomunikasyon για την εξαγορά του 76% της αλβανικής εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας Albtelecom που ελέγχουν. Στόχος είναι να ενισχύσει την παρουσία του στην Αλβανία, όπου ήδη δραστηριοποιείται στην αγορά κινητής τηλεφωνίας μέσω της θυγατρικής AMC (όπου κατέχει το 99,76%) και η οποία στο τέλος του 2014 είχε πελατειακή βάση στα 2,1 εκατ. και πληθυσμιακή κάλυψη 96% διατηρώντας επιτυχώς τη θέση της στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της Αλβανίας.
Υπενθυμίζεται ότι το 2007 η αλβανική κυβέρνηση είχε πωλήσει το 76% της Albtelecom έναντι 120 εκατ. ευρώ στην τουρκική κοινοπραξία Calik Enerji telekomunikasyon στην οποία συμμετείχαν η Calik Enerji και η Turk Telekom (όμιλος CETEL). Σήμερα η τουρκική κοινοπραξία φαίνεται να ζητά 200 – 300 εκατ. ευρώ, προκειμένου να πουλήσουν το ποσοστό τους στην αλβανική εταιρεία. Στο σχετικό διαγωνισμό ενδιαφέρον είχαν εκφράσει αρχικά δέκα επιχειρήσεις από τη Σλοβενία, τις ΗΠΑ, τη Ν. Κορέα, το Κουβέιτ και την Ιρλανδία, οι οποίες όμως δεν υπέβαλαν τελικά προσφορά.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΟΤΕ αναμένει το πράσινο φως της κυβέρνησης της Ρουμανίας για την εξαγορά του 46% της Rom Telekom (έχει ήδη στην κατοχή του το 56% της ρουμανικής εταιρείας). Η σχετική εξαγορά είναι στα σχέδια του ΟΤΕ εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο η ρουμανική κυβέρνηση λόγω συνεχών αλλαγών στην ηγεσία του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών δεν έχει προχωρήσει στον σχετικό διαγωνισμό.