To ακούς από τότε που ήσουν μικρή και η αλήθεια είναι ότι η μαμά σου είχε δίκιο: οι φρέσκες τροφές είναι η καλύτερη (διατροφική) επιλογή. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να έχεις στην κουζίνα σου και μερικά τρόφιμα κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα, για να μαγειρέψεις ένα υγιεινό και διατροφικά πλούσιο γεύμα όποτε θες. Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 3 τροφές που δεν χάνουν καθόλου τη διατροφική τους αξία ακόμα και αν δεν είναι φρέσκες.
Γιατί κονσέρβα; Το καβούρι είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία θωρακίζουν την καρδιά.
Γιατί κατεψυγμένο; Επειδή καταψύχεται σχεδόν αμέσως μετά τη στιγμή της συγκομιδής του, διατηρεί αρκετές από τις βιταμίνες του. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες.
Γιατί κονσέρβα; Οι ολόκληρες ντομάτες έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία και έτσι έχουν καλύτερη γεύση. Επιπλέον, περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο καταπολεμά τον καρκίνο και προστατεύει από τις βλαβερές UV ακτίνες του ήλιου.