Αφιερωμένη στην Υγεία των παιδιών ήταν η δράση που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου για να γιορτάσει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία της πόλης επισκέφθηκαν το δημαρχείο.
Εκεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας είχαν στήσει εργαστήρια παιχνιδιού και δραστηριοτήτων.
Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά έμαθαν απλές, καθημερινές πρακτικές για την πρόληψη και την φροντίδα της υγείας τους όπως η σωστή διατροφή, το πλύσιμο των δοντιών, ο σωστός καθαρισμός κτλ.
Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα τα παιδιά κρέμασαν τις ευχές τους στο δέντρο που είχε στηθεί στο δημαρχείο, ενώ ο Δήμος τους μοίρασε δώρα για τις γιορτές όπως τσάντες, σχολικά είδη και αγιοβασιλιάτικα σκουφάκια.
Τα παιδιά υποδέχθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, η αρμόδια αντιδήμαρχος, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας, Δημήτρης Σιαφαρίκας.
«Θέλουμε αυτό το χαμόγελο να ακολουθήσει τα παιδιά μας και στην ενήλικη ζωή τους. Για αυτό είναι σημαντικό να μάθουν από μικρά πώς να φροντίζουν τον εαυτό τους και την υγεία τους. Με τέτοιες δράσεις προωθούμε την πρόληψη, παρέχουμε στους μικρούς μας φίλους ένα από τα καλύτερα, ίσως, μαθήματα. Η Υγεία είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε. Όσο πιο νωρίς γίνει συνήθεια η μέριμνα τόσο το καλύτερο», σχολίασε ο Νίκος Μπάμπαλος.
Επίσης η κα Αϊβατζίδου, μαζί με τον διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Κωνσταντίνο Κουτσούκο, τη συνοδό εκπαιδευτικό Χριστίνα Παπαδάτου και μαθητές τους, βρέθηκαν στο στούντιο του Επικοινωνία 94FM και αναφέρθηκαν στους στόχους της δράσης και στις εμπειρίες που αποκόμισαν.







































































































