Ως επιστέγασμα στο αφιέρωμα αυτό στον Κωνσταντίνο Καβάφη παρατίθεται το ποίημα «Ένας Γέρος»:
Στου καφενείου του βοερού
το μέσα μέρος σκυμένος
στο τραπέζι κάθετ’ ένας γέρος·
με μιαν εφημερίδα εμπρός του, χωρίς συντροφιά.
Και μες των άθλιων γηρατειών την καταφρόνια
σκέπτεται πόσο λίγο χάρηκε τα χρόνια
που είχε και δύναμι,
και λόγο, κ’ εμορφιά.
Ξέρει που γέρασε πολύ·
το νοιώθει, το κυττάζει.
Κ’ εν τούτοις ο καιρός
που ήταν νέος μοιάζει
σαν χθες. Τι διάστημα μικρό,
τι διάστημα μικρό.
Και συλλογιέται η Φρόνησις πως τον εγέλα·
και πως την εμπιστεύονταν πάντα — τι τρέλλα! —
την ψεύτρα που έλεγε·
«Aύριο. Έχεις πολύν καιρό.»
Θυμάται ορμές που βάσταγε·
και πόση χαρά θυσίαζε.
Την άμυαλή του γνώσι
κάθ’ ευκαιρία χαμένη
τώρα την εμπαίζει.
…. Μα απ’ το πολύ να σκέπτεται και να θυμάται
ο γέρος εζαλίσθηκε.
Κι αποκοιμάται
στου καφενείου ακουμπισμένος το τραπέζι.
(Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1)
Στις 10/12/2013 σαράντα (40) μέλη και φίλοι της Λέσχης Ανάγνωσης παρακολούθησαν την ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη, βασισμένη στο βραβευμένο ομώνυμο βιβλίο της.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2014 στις 18:00 όπου θα προβληθεί η ταινία «Ο Ξένος» του Καμύ και στη συνέχεια θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Λέσχης. Επίσης την επόμενη εβδομάδα στις 22 Ιανουαρίου 2014 στις 18:00, θα συζητηθεί το βιβλίο «Η καρδιά του σκότους» του Τζόζεφ Κόνραντ.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με ομιλία του ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Παπαδάκης με αναφορές στον Παλαμά, τον Καβάφη, τον Κάλβο και ιστορικά παραδείγματα. Ο τίτλος της ομιλίας ήταν «Ζήτω το ΟΧΙ σε κάθε απεμπόληση των εθνικών μας ευαισθησιών» και ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.
Η μεικτή χορωδία του ιερού ναού Παναγίας Πρασίνου Λόφου υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Λούτζη ερμήνευσε τραγούδια σκωπτικά τραγούδια της αντίστασης όπως Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του, Στον πόλεμο βγαίνει ο ιταλός, Το παζάρι, Ο Χίτλερ και Μεραρχία Φουντωτή.
Ακολούθησε παρουσίαση των χορών Αργυροκαστρίτικος, Ζαγορίσιος, Παραμυθία, Καλαματιανός, Τσάμικος, Ζαραβίνα από το χορευτικό τμήμα του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου που διδάσκει ο Αχιλλέας Νταγιάντας.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του χορευτικού ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας Κωνστατίνος απένειμε πτυχία βυζαντινής μουσικής στους μαθητές της σχολής.
Έπειτα παρουσιάστηκε το ιστορικό αστυνομικό θεατρικό «Έγκλημα στην Κατοχή» από τη θεατρική ομάδα του ιερού ναού της Παναγίας Πρασίνου Λόφου και ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο, «Τη Υπερμάχω» και τη φήμη του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας – Φιλαδελφείας Κωνσταντίνου.