Την προσπάθεια για ενίσχυση της ελεύθερης πρόσβασης στην επιστημονική και πολιτιστική πληροφορία συνεχίζει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην ενσωμάτωση της πλατφόρμας BLOD (Bodossaki Lectures on Demand) του Ιδρύματος Μποδοσάκη στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Πρόκειται για την πρώτη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της Ελλάδας, που παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, ομιλίες και παρουσιάσεις, από σημαντικούς Έλληνες και ξένους δημιουργούς, επιστήμονες, ερευνητές και προσωπικότητες του δημόσιου βίου.
Η συμφωνία μεταξύ Δήμου και Ιδρύματος Μποδοσάκη για την εγκατάσταση της πλατφόρμας έγινε με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Γεωργίας Παγώνη, αρμόδιας για το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο. Η τελευταία σημείωσε ότι «στα πλαίσια της εκπαιδευτικής και κοινωνικής μας αποστολής, στόχος για εμάς είναι ένας Δήμος με γνώση και συμμετοχή μιας σύγχρονης, καινοτόμου & μορφωτικά ενεργούς πόλης».
«Η ενσωμάτωση του BLOD στον ιστότοπο του Δήμου, προσφέρει στους πολίτες μας την δυνατότητα να παρακολουθούν εύκολα και άμεσα πληθώρα θεματικών διαλέξεων που καλύπτουν 37 θεματικές κατηγορίες, 6820 θέματα, 1020 διοργανωτές, 8274 ομιλητές», ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Επιπροσθέτως, συμφωνήθηκε και πλέον θα εντάσσονται στο BLOD, οι ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις λόγου που θα διοργανωθούν από δω και πέρα στο Δήμο». Η Γ. Παγώνη ευχαρίστησε θερμά τη διευθύντρια του BLOD Αντωνία Φωτοπούλου για τη συνεργασία και τον δημότη της περιοχής Γιάννη Μεταξά.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Η πρόσβαση στη γνώση είναι δικαίωμα όλων. Ενισχύουμε την εξωστρέφεια του Δήμου, προσφέροντας στους πολίτες ένα πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης και επιμόρφωσης. Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Μποδοσάκη για αυτή τη σημαντική συνεργασία».
Ειδήσεις από Παπάγου και Χολαργό στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook