Το θέμα της μη ένταξης του Δήμου Κηφισιάς στην επέκταση του Μετρό, έφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Χιωτάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Χιωτάκης κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε η απαραίτητη κινητοποίηση από πλευράς του Δήμου ώστε να φτάσει στο αρμόδιο Υπουργείο ψήφισμα, μετά τη σχετική απόφαση που είχε λάβει τον περασμένο Μάρτιο το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ μιας επέκτασης της γραμμής 1 του Μετρό στη Νέα Ερυθραία.
Η Αμαρυσία επικοινώνησε με τον δημοτικό σύμβουλο Νέας Ερυθραίας με την παράταξη του κ. Χιωτάκη «+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας», Δημήτρη Ανδρεαδάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ένα έργο με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 450 εκατ. ευρώ και προέβλεπε βύθιση γραμμών μετά το ΚΑΤ, υπόγειο σταθμό στην Κηφισιά, δύο ακόμα σταθμούς στη Νέα Ερυθραία (ο ένας εξ αυτών με πάρκινγκ) καθώς και τερματικό χώρο για να παραμένουν οι συρμοί.
Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρεαδάκης, πριν από εννέα μήνες ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η επέκταση αυτή χωρίς όμως να υπάρχει το τελικό κείμενο ψηφίσματος. «Είχαμε φέρει το θέμα στο Δ.Σ. καθώς μετά από συνάντηση με παράγοντες της Αττικό Μετρό, είχαμε πληροφορηθεί ότι χρειάζεται πίεση προς την κεντρική διοίκηση ώστε να προχωρήσει το θέμα, να γίνει μία προσπάθεια. Το φέραμε πολλές φορές μέχρις ότου η δημοτική Αρχή το αποδέχθηκε και το ψηφίσαμε στις 31/03. Μας είπαν “ψηφίστε το και θα έχουμε έτοιμο το κείμενο του ψηφίσματος στο επόμενο Δ.Σ.”. Τις επόμενες φορές ρωτούσαμε και μας απαντούσαν “έχετε δίκιο, το αμελήσαμε”. Δεν έγινε ποτέ. Χθες (σ.σ. την Τετάρτη 15/12) έγιναν ανακοινώσεις από την Αττικό Μετρό και η Νέα Ερυθραία δεν είναι πουθενά», τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος και προσέθεσε:
«Δεν είναι βέβαια σίγουρο ότι θα γινόταν αποδεκτή η πρόταση. Έπρεπε να γίνουν πολλά. Ενδιαφέρθηκε βουλευτής και με ρώτησε πού είναι το ψήφισμα; Οι άνθρωποι της Αττικό Μετρό ήταν πάρα πολύ αισιόδοξοι ότι θα μπορούσε να προχωρήσει το θέμα. Θεωρώ ότι πρόκειται καθαρά για θέμα αμέλειας», κατέληξε ο κ. Ανδρεαδάκης.
Διαβάστε: «Κοινωνία Παρούσα»: Παρωδία η συνεδρίαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2022