Ατενίζοντας το μέλλον, ο πρόεδρος οραματίζεται να αποκτήσει η Νέα Ερυθραία ένα ιατρικό ίδρυμα με νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. Μέσα στο Κέντρο, θα ήθελε να υπάρχουν όλες οι ειδικότητες, ξεχωριστό γραφείο για κάθε γιατρό, ιατρικά μηχανήματα και αμφιθέατρο, στο οποίο να πραγματοποιούνται οι ομιλίες και τα σεμινάρια, τα οποία «σήμερα γίνονται στο υπόγειο».
«Όλα αυτά τα έχουμε συζητήσει με τη δήμαρχο Βασιλική Ταμβάκη, από την αρχή που ανέλαβα πρόεδρος» δηλώνει, «αλλά δυστυχώς έχουν προκύψει οικονομικά εμπόδια και έτσι η ανέγερση ενός τέτοιου Κέντρου αναβάλλεται για αργότερα».
Το Δρυμπέτειο και η σχολική κοινότητα
Σημαντική είναι η συμβολή του Κέντρου και στη σχολική κοινότητα, όπου μόνο τον τελευταίο χρόνο 325 παιδιά έχουν επισκεφθεί την παιδοψυχολόγο.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Ιωάννη Μεριχωβίτη, «υπάρχουν αρκετά παιδιά που επισκέπτονται το Κέντρο. Είναι σημαντική η δυνατότητα που δίνει σε οικογένειες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, χωρίς να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικά ιατρεία».
Επίσης, το Δρυμπέτειο έχει καταφέρει να σπάσει τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να «εισβάλει» στα σχολεία, προσφέροντας ψυχολόγο σε όσους καθηγητές επιθυμούν στήριξη για να αντιμετωπίσουν δύσκολα περιστατικά. Μέχρι σήμερα το μόνο σχολείο που έχει αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα είναι το Γυμνάσιο, καθώς σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου «υπήρξε η απαραίτητη προϋπόθεση: η πρόσκληση του διευθυντή». Ενδιαφέρον, όμως, έχει δείξει και ο Σύλλογος Γονέων και η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Δημοτικού, αλλά σύμφωνα με τον διευθυντή «υπολείπεται μία σύσκεψη μεταξύ μας, ώστε να ληφθεί από κοινού η απόφαση».
Αρετή Κοτσολάκου