Σε συμφωνία κατέληξαν ο Δήμος Κηφισιάς και η Xριστιανική Αδελφότητα Nέων (ΧΑΝ) για την επαναλειτουργία των εγκαταλελειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων της οδού Τατοΐου, σε μία έκταση 28 στρεμμάτων.
Οι συζητήσεις του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Γ. Χιωτάκη με τον πρόεδρο της ΧΑΝ Γεράσιμο Θεοτοκάτο, που ξεκίνησαν με τη συμφωνία συνεργασίας για την επαναλειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΧΑΝ, ο οποίος φιλοξενεί τα παιδιά 105 οικογενειών της Κηφισιάς και επαναβεβαιώθηκαν στα εγκαίνια του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΧΑΝ, συνεχίζονται, ώστε να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος επέκτασης της συνεργασίας για την ανακαίνιση και αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων αθλητικών εγκαταστάσεων της οδού Τατοΐου, προς όφελος των κατοίκων της Κηφισιάς, μικρών και μεγάλων.
«Είναι μεγάλη χαρά για μας, για το Δήμο Κηφισιάς να ξαναζωντανέψουν και πάλι οι αθλητικές εγκαταστάσεις της ΧΑΝ. Ένας χώρος που μέχρι σήμερα παρέμενε αναξιοποίητος και που όλοι εμείς που μεγαλώσαμε στην Κηφισιά θυμόμαστε τις ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού που περνούσαμε εκεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Θεοτοκάτο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΧΑΝ που έχουν περιβάλλει με εμπιστοσύνη τη διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς. Θέλω να πιστεύω ότι στη διάρκεια της θητείας μας, πετύχαμε σε σημαντικό βαθμό να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις εκεί όπου χρειαζόταν. Παρεμβάσεις που ανακουφίζουν και αλλάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαναλειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΧΑΝ, επί της οδού Αχαρνών, από τον Δήμο Κηφισιάς, κατέστη δυνατή έπειτα από την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ των δυο πλευρών και με τη σύναψη χρησιδανείου, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, για τη χρήση τόσο του κτηρίου όσο και του περιβάλλοντος χώρου της ΧΑΝ Κηφισιάς, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να τα εκμεταλλευτεί, κατ’ αρχήν για δέκα χρόνια. Με βάση την απόφαση αυτή, ο Δήμος Κηφισιάς ανέλαβε την ευθύνη ανακατασκευής και προσαρμογής του χώρου, για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΧΑΝ, επί της οδού Τατοΐου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ