Το Πνευματικό Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του Μικρασιατικού Πολιτισμού της Χερσονήσου της Ερυθραίας και η ΑRT WAY παρουσιάζουν από τις 7 έως τις 12 Οκτωβρίου τα έργα 20 καλλιτεχνών με θέμα «Εικαστικές παρεμβάσεις».
Στο δελτίο Τύπου οι διοργανωτές τονίζουν: « Η τέχνη αντιμετωπίζοντας τα κοινωνικά δρώμενα, με το δυϊσμό και με φόρμες καινοτομεί & δίνει λύσεις, γιατί διέπεται από ψυχή και συναίσθημα.
Η ζωγραφική ως εικαστική παρέμβαση δεν εξωραΐζει τα πράγματα δεν υποθάλπει τις καταστάσεις. Μέσα από την ιστορία της τέχνης, έδωσε την αλήθεια των κοινωνικών-εικαστικών γεγονότων. Γιατί όχι μόνο εκδήλωνε τα βαθύτερα νοήματα των κοινωνικών συγκυριών, αλλά έδινε τη διέξοδο που έπρεπε να γίνει κατανοητή για να αντιμετωπισθούν.
Oι μεγαλύτεροι ζωγράφοι της εποχής δρούσαν προφητικά απαντώντας στα κοινωνικά ερωτήματα πριν αυτά τεθούν. Οι καλλιτέχνες μας με περίσσια μαεστρία μέσα από τον κόσμο τους, που δεν είναι άλλος από τον καμβά , το μέταλλο , το ξύλο υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το σκοπό.
Άλλωστε κοινωνία, θρησκεία, πολιτική, έχουν ένα κοινό παρονομαστή την ΤΕΧΝΗ. Και η τέχνη είναι πρόταση-παρέμβαση. Σας περιμένουμε Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00.
Οι τιμώμενοι καλλιτέχνες είναι οι ακόλουθοι:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΑΜΑΡΤΖΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι παρακάτω:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΛΟΥΛΑ
ΑΡΑΠΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΡΑΠΗ ΜΙΜΟΖΑ
ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
ΓΚΡΙΤΖΑΛΑ ΛΙΑΝΑ
DEVA
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΑΛΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΑΒΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ – ΚΑΤΣΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ
ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΝΤΟΔΗΜΑ ΔΩΡΑ
ΜΑΛΕΑ ΕΛΕΝΗ
ΜΠΑΜΠΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΒΑΪΟΣ
ΡΕΜΠΕΣΤΕΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΙΓΚΑ ΕΛΕΝΑ
ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΠΕΝΥ
ΨΑΘΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ