Θα κάνουμε μια εξαίρεση και θα παραχωρήσουμε στο κύριο άρθρο της σελίδας αρκετό χώρο σε κάποιον τρίτο. Πρόκειται για τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Βρήκαμε το κείμενό του στην «Καθημερινή» και μας άρεσε πολύ. Αν δεν σεβόμασταν την υπομονή των αναγνωστών μας, θα δημοσιεύαμε και 2-3 σχόλια αδιόρθωτων ακροδεξιών – αμερικανολατρών αναγνωστών. Απολαύστε το.
«Θα ήταν αρκετός ένας και μόνο λόγος για να μην έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Τρούμαν στη χώρα μας και πουθενά αλλού. Με προσωπική απόφασή του ρίχτηκαν δύο ατομικές βόμβες, στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, δολοφονώντας πάνω από 200.000 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειονότητα αμάχους, ενώ ο πόλεμος ουσιαστικά είχε τελειώσει. Έτσι, διαπράχθηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκαινιάστηκε η εποχή του πυρηνικού πολέμου.
Η προεδρία Τρούμαν (1945-1953) είναι από τις πιο σκοτεινές, μεσαιωνικές περιόδους της Ιστορίας. Αυτή την περίοδο κηρύχθηκε κι επίσημα, με την ομιλία Τσώρτσιλ (5.3.1946 στο Φούλτον), ο ονομαζόμενος Ψυχρός Πόλεμος. Ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ, που ευθύνεται για δεκάδες επεμβάσεις και εκατομμύρια νεκρούς. Στο ΝΑΤΟ υπηρέτησαν πάνω από 200 χιτλερικοί στρατηγοί. Ο αρχηγός της χιτλερικής Βέρμαχτ έγινε πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ!
Στο εσωτερικό των ΗΠΑ επικράτησε ο μακαρθισμός. Με την υποψία ότι έχουν κομμουνιστικές ιδέες, εξαπολύθηκε πογκρόμ ακόμη και στο Χόλιγουντ. Κορυφαίοι σκηνοθέτες αποκλείστηκαν, κορυφαίοι ηθοποιοί και δημιουργοί κυνηγήθηκαν και περίπου 200 εγκατέλειψαν τη χώρα (Τσάπλιν, Ντασσέν κ.ά.).
Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, είναι ακόμη αδιάψευστος μάρτυρας στα βουνά μας η χρήση των απάνθρωπων βομβών Ναπάλμ, που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν στον Γράμμο, την περίοδο 1946-1949, αφανίζοντας κυριολεκτικά ανθρώπους και φύση.
Να λοιπόν ποιον τιμούν με ανδριάντα όσοι υπερασπίζονται το άγαλμα Τρούμαν και η σημερινή «Αριστερή» κυβέρνηση, που το προστάτεψε σπάζοντας κεφάλια νέων ανθρώπων. Αν ήθελαν να τιμήσουν τον αμερικανικό λαό, ας έβαζαν ένα άγαλμα του Αβραάμ Λίνκολν!
Θανάσης Παφίλης»
Ο βουλευτής του ΚΚΕ θα μπορούσε να πει πολύ περισσότερα, αν είχε χώρο. Οι δύο πυρηνικές βόμβες εναντίον αμάχων δεν ήταν τίποτε περισσότερο από επίδειξη δύναμης που θα κατοχύρωνε στα μάτια του κόσμου τον νέο μεταπολεμικό ρόλο των ΗΠΑ ως παγκόσμιου ηγεμόνα.
Επιπλέον, το ατομικό πλήγμα γινόταν με τη ματιά στραμμένη στην ΕΣΣΔ, η οποία έπρεπε να λάβει μια σαφή προειδοποίηση, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, για τις δυνατότητες και την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ στη νέα εποχή αλλά και για να μην προχωρήσει στο μέτωπο του Ειρηνικού. Η διοίκηση Τρούμαν υπήρξε εξαιρετικά συνεπής προς αυτή την κατεύθυνση, με τον ίδιο τον πρόεδρο να αναδεικνύεται σε αρχιτέκτονα του Ψυχρού Πολέμου.
Επιπλέον, ο Τρούμαν ήδη είχε αρχίσει να εφαρμόζει ένα σχέδιο «αξιοποίησης» επιστημόνων κι αξιωματούχων των Ναζί (OperationPaperclip), σε κατασκοπευτικές ενέργειες και την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων. Έτσι, πολλές εκατοντάδες ναζιστές -πολλοί κατηγορούμενοι και για εγκλήματα πολέμου- δούλεψαν για τον Τρούμαν που «τιμά» η χώρα μας …