Μέσα σ’ αυτά που συνέβησαν το τελευταίο δίμηνο ήταν και η ένταση της αντικομμουνιστικής υστερίας στη δήθεν δημοκρατική Ευρώπη. Η γνωστή «αιχμή του δόρατος», τα βαλτικά κράτη και ιδιαίτερα η Εσθονία συνεχίζουν απτόητα τον βιασμό της Ιστορίας, με την απόλυτη κάλυψη των Βρυξελών.
Έσχατο σημείο ηθικής κατάπτωσης αποτελεί η προγραμματιζόμενη απομάκρυνση του «Αλιόσα», του γνωστού μπρούντζινου μνημείου των 275.000 σοβιετικών πεσόντων, για την απελευθέρωση του άθλιου αυτού κρατιδίου από τους χιτλερικούς και τους ντόπιους συμμάχους τους!
Στις 11 Ιανουαρίου, το κατάπτυστο «νομοσχέδιο» του νεοφασιστικού μέλους της Ε.Ε. «εγκρίθηκε» από τον «πρόεδρό» του. Αμήχανοι μάλλον, εκατομμύρια προοδευτικοί άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο παρακολουθούν τον φασιστικό κατήφορο της γηραιάς Ηπείρου, που έζησε δύο ολοκληρωτικούς πολέμους τον εικοστό αιώνα, αλλά φαίνεται να λησμόνησε τις φρικτές εμπειρίες της με την είσοδο του εικοστού πρώτου.
Γι’ άλλη μία φορά προειδοποιούμε: αν δεν υπάρξει άμεση και συντονισμένη αντίδραση, οι εξελίξεις θα είναι μη αντιστρέψιμες. Το αυγό του φιδιού δεν βρίσκεται απλά μέσα στον κόρφο της «νέας» Ευρώπης, αλλά επωάστηκε και το νεογνό δείχνει να μοιάζει περισσότερο με τη Λερναία Ύδρα!