Γράφει ο Χρήστος Φωτιάδης – Από την έντυπη έκδοση της εβδομαδιαίας Αμαρυσίας, 08/01/2022
Mετά από δυο χρόνια «γνωριμίας» της ανθρωπότητας με την πανδημία του κορωνοϊού, οι στατιστικές έχουν πια τον λόγο. Και αυτό που δείχνουν είναι το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που ισχυρίζονταν πολλοί και διάφοροι (όπως ο κ. Τραμπ!) οι οποίοι καθιστούσαν την Κίνα υπεύθυνη για τα πάντα, προβλέποντας τον αποδεκατισμό της και την κατάρρευση της οικονομίας της!
Η λίστα της φρίκης
Ας ξεκινήσουμε από τον αριθμό των θυμάτων σε κάθε χώρα. Στην κορυφή βρίσκονται οι ΗΠΑ με 823.390 νεκρούς μέχρι σήμερα. Ακολουθούν η Βραζιλία με 617.000, η Ινδία με 476.000 και το Μεξικό με 297.000. Η μικρή μας Ελλάδα συμπλήρωσε ήδη τους 21 χιλιάδες θανάτους! Στην Κίνα των 1,4 δισ. κατοίκων, τα θύματα παραμένουν στα 4.849, με τον αριθμό των νεκρών από τον Απρίλιο να φτάνει τον αστρονομικό αριθμό των… τριών (3)! Την ίδια ώρα, ο παγκόσμιος αριθμός των νεκρών είναι σήμερα 5.260.888!
Πώς εξηγείται ο υπερβολικά χαμηλός αριθμός των νεκρών στην αχανή πολυάνθρωπη Κίνα; Με μια σειρά από στοιχεία, που το κυριότερο είναι η άριστη κρατική οργάνωση. Η Κίνα είχε πληγεί και το παρελθόν από επικίνδυνες επιδημίες (SARS, MERS κλπ), τις οποίες είχε και πάλι αντιμετωπίσει με το χτίσιμο τεράστιων νοσοκομείων σε λίγες μέρες και μια πανστρατιά ειδικών υγειονομικών και μέσων. Το ασφυκτικό lockdown στην Γιουχάν των 11 εκατομμυρίων κατοίκων είχε αρχικά προκαλέσει την κριτική των «ανθρωπιστών» στη Δύση, που κόπασε μόλις φάνηκε η αποδοτικότητα των μέτρων, την ίδια στιγμή που οι ασθενείς πέθαιναν σαν τις μύγες, σε χώρες με «προηγμένα» συστήματα υγείας, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία!
«Πόλεμος του λαού»!
Με τον τίτλο αυτόν, η κυβέρνηση της Κίνας κινητοποίησε όλα τα διαθέσιμα μέσα και διαμόρφωσε σαφή στρατηγική, με έμφαση στην άμεση απομόνωση έστω και ενός κρούσματος και όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό! Εκατοντάδες χιλιάδες υγειονομικοί μετακινήθηκαν προς άλλες πόλεις που είχαν ανάγκη. Σειρά ειδικών νοσοκομείων χτίζονταν σε λίγες μέρες, με κορυφαίο παράδειγμα το υπερμοντέρνο κτήριο στην πόλη Guangzhou που διαθέτει 5.000 θαλάμους και είναι εξοπλισμένο με ρομποτικά μέσα και 5G. Η έκτασή του ισοδυναμεί με 46 μεγάλα ποδοσφαιρικά γήπεδα!
Η πιο εκτεταμένη χρήση drones στον σύγχρονο κόσμο γίνεται από την Κίνα, στις περιπτώσεις επιτήρησης των προσωρινών lockdown. (Μέχρι τώρα το… ρεκόρ είχαν οι ΗΠΑ, που έχουν βομβαρδίσει με drones τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Υεμένη και άλλες χώρες)! Ειδικά υπερσύγχρονα ρομπότ σερβίρουν φαγητό στους ασθενείς, χωρίς φυσικά κάποιος εργαζόμενος να χάσει τη δουλειά του. Φυσικά και υπήρξε οικονομικό κόστος για όλα αυτά, όμως για την κινεζική κυβέρνηση προτεραιότητα έχει η σωτηρία ανθρώπινων ζωών.