Ο Desmond Child και οι διαχρονικές rock επιτυχίες του ερμηνευμένες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, έλαμψε κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιουνίου, στέλνοντας από το κατάμεστο Ηρώδειο, ένα μελωδικό και συνάμα ηχηρό μήνυμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
Ο θρυλικός συνθέτης και παραγωγός, ο οποίος έχει καταφέρει να έχει τουλάχιστον ένα Νο1 Hit στα αμερικανικά charts τις τελευταίες 6 δεκαετίες, ένωσε τις δυνάμεις του με ορισμένους από τους καλύτερους μουσικούς και τραγουδιστές της παγκόσμιας και όχι μόνο, μουσικής σκηνής, στη συναυλία που είχε τον τίτλο «Desmond Child Rocks The Parthenon!».
Ο Alice Cooper, η Bonnie Tyler, η Rita Wilson, σύζυγος του Tom Hanks, o Kip Winger, οι The Rasmus, η Lena Hall, ο Σάκης Ρουβάς και πολλοί άλλοι ανέβηκαν στη σκηνή του κατάμεστου Ηρωδείου ερμηνεύοντας μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Desmond Child, ο οποίος έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς η αγάπη του για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό είναι γνωστή εδώ και χρόνια, ενώ επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο την χώρα μας.
«Ο Παρθενώνας είναι μία προσευχή τυλιγμένη με μάρμαρα και αυτή η προσευχή ποτέ δεν θα τελειώσει μέχρι όλα τα κομμάτια να επανενωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Desmond Child από το πιάνο του, καταχειροκροτούμενος.
Τη συναυλία παρακολούθησαν εκπρόσωποι από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο, ενώ την προηγούμενη ημέρα οι καλλιτέχνες επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι, ενώ δεν έλειψαν και οι σχετικές φωτο-αναρτήσεις στα social media.