Η Δημοτική Κίνηση «Πρωτοβουλία Πολιτών», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Καρδάση, με παρέμβασή της ασκεί κριτική στη διοίκηση του Δήμου για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Σοφούλη στην Πεύκη, αλλά και στην κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης.
Η παράταξη υπογραμμίζει ότι «Η αβελτηρία του Δήμου να διαφυλάξει τον δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα των πλατειών της πόλης υπονομεύει τη λογική» και προσθέτει μεταξύ άλλων ότι «Παραπέμπει μάλλον στις ιδιοτελείς νοοτροπίες της “εξυπηρέτησης” των επωνύμων επιχειρηματιών».
Αναλυτικά η παρέμβαση της παράταξης
«Η αβελτηρία του Δήμου να διαφυλάξει τον δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα των πλατειών της πόλης υπονομεύει τη λογική. Παραπέμπει μάλλον στις ιδιοτελείς νοοτροπίες της «εξυπηρέτησης» των επωνύμων επιχειρηματιών.
Η επεκτατική βουλιμία των τελευταίων τείνει να καταλάβει και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο και της πλατείας Λυκόβρυσης και της πλατείας Σοφούλη στην Πεύκη. Η πολιτεία λόγω πανδημίας -με ειδικές διατάξεις- επέτρεψε την επέκταση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων, διατηρώντας τον αριθμό τους, σε βάρος των κοινόχρηστων χώρων, για την ανάγκη να τηρηθεί ασφαλής απόσταση μεταξύ των πελατών.
Τα έκτακτα μέτρα όμως έχουν καταργηθεί πολύ καιρό τώρα. Οι επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι την ‘αδιαφορία’ των αρμοδίων της δημοτικής αρχής, έχουν πολλαπλασιάσει τα τραπέζια και τα καθίσματα των μαγαζιών τους, καταπατώντας τις διατάξεις και μην αφήνοντας σπιθαμή για την απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών.
Οι θέσεις των περιπτέρων που τοποθέτησαν τα πολιτικά κόμματα εν όψει των προσεχών εκλογών, είναι ενδεικτική της κατάστασης. Κυριολεκτικά πάνω στον δρόμο με εμφανή κίνδυνο ατυχήματος. Διατυμπανίζουν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι την επι δεκαετίες προσφορά τους στο κοινό καλό. Θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί για το δημόσιο συμφέρον, αν πάνε σπίτι τους».
Ειδήσεις από τη Λυκόβρυση και τη Πεύκη στο amarysia.gr